GEDİZ ŞEHİTLER ABİDESİ

Gündem Yayın: 04 Temmuz 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 04.07.2018 16:32:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2241 okunma
Google News

GEDİZ ŞEHİTLER ABİDESİ

 

Gediz Belediyesi tarafından vatan topraklarımızı korumak adına canlarını feda eden şehitlerimiz adına Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda “Gediz Şehitler Abidesi” yapılmıştır.

 

Gediz Belediyesi tarafından yapılan abide, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı ile yapılan yazışmalar sonucu şehit listelerine ulaşılarak, 7 farklı renk ve parçadan oluşan Türkiye’nin 7 bölgesini temsil eden Gediz Şehiter Abidesi, vatan topraklarımızı korumak adına canlarını feda eden şehitlerimizin bu coğrafyada yaşananların hatırlanması, bu destanın kahramanlarının ebediyen unutulmaması için yapılmıştır.

 

Konu hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak; “Gediz Şehitler Abidesi, milli birliğimizin, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin varlığına yapılan her türlü tehdide karşı Türk halkının vazifeye hazır olduğunun temsili bir örneğidir. Bu anıt Milli Mücadele ve tüm şehitlerimizin anısına yapılmıştır. 7 farklı renkten oluşan Türkiye’nin 7 bölgesini temsil eden Gediz Şehitler Abidesi 93 Harbi’nden günümüz terör şehitlerine kadar, vatan topraklarımızı korumak adına canlarını feda eden Gedizli 386 şehidimizin isimleri farklı renklerdeki mermer sütunlara kazınmıştır. Ayrıca anıtın tam ortasında ise 30 Ağustos 1942 senesinde yapılan Abide Köyünde bulunan Şehitler Anıtının bire bir aynısı yapılarak tamamlanmıştır.

 

Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyetine evirilen bir Ülkenin, bir ilçenin, bir vilayetin torunlarıyız. Aziz Ruhları Şad Olsun. O günlerde Gediz’de mücadele etmiş ecdadımızla da gurur duyuyoruz. Gediz Şehitler Abidesi Gediz’imize hayırlı olsun.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.