Göbel Termal Tesisleri Şifası İle İlgi Odağı Oldu

Turizm Yayın: 27 Ağustos 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 27.08.2022 09:32:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1187 okunma
Google News

Göbel Termal Tesisleri Şifası İle İlgi Odağı Oldu

Tuna İşleyen - Görüntülü 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan ve cilt, hastalıklarına iyi gelen, su sıcaklığı 34 dereceyi bulan kaplıcalar yaz aylarında da yoğun ilgi görüyor.

Şifalı suları ve temiz havasıyla eşsiz bir güzelliğe sahip Göbel Termal tesisleri, şifa bekleyenlerin uğrak yeri oldu.

30 - 34 derece arası sıcaklığa sahip şifalı suların özellikle yaralara, eklem ve kas ağrılarına iyi geldiği biliniyor.

Termal şifalı suyunun yanında temiz havasıyla da rağbet gören Göbel Termal tesisleri oksijen bolluğuyla da astım hastaları için şifa kaynağı.

Göbel Termal tesislerinde 100 yatak kapasiteli Butik Otel ve Bungalov evler bu yılın sonunda, Tavşanlı ve bölge halkının yanı sıra çevre illerden geleceklerin de hizmetine sunularak, nitelikli hizmet veren turizm merkezi haline gelecek.

Cilt hastalıklarına iyi geldiğini öğrendikleri için ilçe dışından geldiklerini belirten vatandaşlar, “ Su gayet güzel. Ilık, çok sıcak da değil, soğuk da değil.  Herkese tavsiye ediyoruz” dediler.

 

Bandırmadan kaplıcalara ilk kez geldiğini söyleyen İsmail Kılıç adlı vatandaş ise, " Buraları merak ettik. Eğleneceğiz inşallah, mutlu olacağız, güzel bir gün geçirmeyi düşünüyoruz ailemiz ile birlikte inşallah" diyerek herkesin buraları görmesini tavsiye etti.

Tavşanlı'dan haftada iki kez kaplıcalara arkadaşları ile geldiğini belirten Kemal Özkul, " Genelde biz spor amaçlı geliyoruz. Spor için burası bir bir. Türkiye'de Akçay'dan sonda ikinci geldiğini düşündüğümüz oksijeni bol bir yer. Sularının çok sıcak olmaması nedeniyle yüzmeye elverişli sporcular için harika bir yer. Geçtiğimiz hafta Balıkesir, Bursa ve Eskişehir'den buralara gelen sporcu gençleri gördük. Sağlık açısından da çok güzel. Özellikle cilde çok faydası var. Ciltte yanık varsa çok iyi geliyor. Sünnet çocukları için de iyi gelen, eklem ağrılarına ve vücut ağrılarına da iyi geliyor sularımız." dedi.

84 Yaşındaki Mehmet Duray ise geçtiğimiz aylarda sedye ile Kaplıcalara geldiğini ve şu anda kendisi yürüyerek suya girip çıktığını söyledi. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.