Güneş Enerji Santrali kurulacak

Ekonomi Yayın: 20 Temmuz 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 20.07.2022 16:57:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
907 okunma
Google News

TEPECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN
Ülkemizin ve dünyanın geleceği ve gelişimi için en temel gereksinim olan enerjinin üretim maliyetleri, pandemi sürecinin de etkisiyle son yıllarda görülmedik seviyelere çıkmıştır.
Enerji maliyetlerinin getirdiği yük, özellikle son aylarda iğneden ipliğe her türlü mal ve hizmetin temininde meydana gelen fiyat artışlarıyla kendini htirmektedir.
Bu bağlamda, belediyemizin asli görevlerinden olan; vatandaşlarımıza içilebilir ve kullanılabilir insani tüketim amaçlı su temininde ve arıtılmasında ana gider kalemi olan elektrik fiyatlarında son zamanlarda meydana gelen olağandışı artışların içme ve kullanma suyu maliyetlerine etkisini azaltmak ve hatta ortadan kaldırmak gayesiyle belediyemize Güneş Enerji Santrali kazandırmak için planlamalar yapılarak girişimlerde bulunuldu.
Beldemiz Kapaklı mevkiinde 8500 m² alanda hayata geçirilmesi düşünülen Güneş Enerji Santralinin projesi hazırlanarak, yetkili enerji dağıtım firması Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ile 2021 yılı içinde bağlantı anlaşmaları da yapıldı. 
Uzun vadede belediyemiz kaynaklarının korunması amacıyla yapılan mali planlamanın ardından, Güneş Enerji Santrali için öngörülen finansal kaynağın, kendi üretim geliri ile kendi yapım ve işletme maliyetini karşılayacak, hatta uzun vadede çok daha kârlı olacak biçimde, merkezi idare vergi gelirleri payımıza mahsup edilmek üzere İller Bankası A.Ş. tarafından karşılanmasına yönelik talebimizin; İller Bankası A.Ş. Yönetim Kurulunca geçtiğimiz ay içinde onaylanmasının ardından dün (19.07.2022) itibariyle de Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından da bizzat onaylandığı bilgisini beldemiz vatandaşlarına müjdelemekten mutluluk duyarız.
Beldemiz geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan biri olan Tepecik Güneş Enerji Santrali beldemize hayırlı ve uğurlu olsun.
Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.
TEPECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.