Günlüce’nin tarihi kitaplaşıyor

Kültür Yayın: 15 Kasım 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 15.11.2017 14:59:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4649 okunma
Google News

Günlüce’nin tarihi kitaplaşıyor
Kütahya’nın Emet ilçesinin Günlüce köyü ile ilgili, Tarihçi Gazeteci-Yazar Tuna İşleyen tarafından kaleme alınan ’Sülyebala’dan Sülye’ye, Sülye’den Günlüce’ye adlı eser, önümüzde günlerde raflardaki yerini alacak.

 

İşleyen’in 1998 yılındaki köy hakkındaki araştırma ve çalışmalarından sonraki ilk kitabı olma özelliğini taşıyan ‘Sülyebala’dan Sülye’ye, Sülye’den Günlüce’ye’ nin içeriğinde Günlüce’nin Milli Mücadele dönemindeki yeri ve kültürel dokusu yer alıyor.

Kitap Kulübü Yayınları tarafından yayına hazırlanan eserin Yayın Koordinatörlüğü’nü Muhammed Deniz üstlenirken Editörlüğü’nü ise Deniz Karaalioğlu gerçekleştirdi. Kitaba ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarihçi Gazeteci Yazar Tuna İşleyen, kitabı tüm Günlüce halkına ithaf ettiğini belirtti.

Günlüce’nin tarihsel bir önem taşıdığını belirten İşleyen, “Bölgemiz bilindiği üzere Kurtuluş Savaşı’nda kırılma noktası denilebilir bir döneme tanıklık etmiş, bağımsızlık uğruna nice gazi ve şehitler vermiş kutlu bir geçmişe sahip. Bakıldığında Ege’nin küçük bir kasabası görünümündeki Günlüce özellikle kültürel yapısı bakımından yıllardır ayakta kalmış, kendi kültürünü yaşantısına yansıtmış hoşgörülü bir halkın omuzlarında günümüze taşınmıştır” dedi.

Köyünün tarihte önce Sülyebala, ardından Sülye daha sonra da Günlüce olarak kayıtlarda yer aldığının altını çizen Tuna İşleyen, “Üniversite bitirme tezi olarak hazırladığım bu eseri, köyüm ve hemşehrilerim adına bir hatıra somut bir kültürel obje olarak ortaya çıkarmak istedim. Bu anlamda yazdıklarım, bir nebze de olsa tarihinde sosyolojik değerlerinin yarınlara taşınmasını istediğimiz Günlüce’nin yeni nesli için de benim açımdan önem arz ediyor. Bu nedenle katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.