Haklarımız İçin Mücadelede Kararlıyız

Gündem Yayın: 26 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.11.2021 11:41:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
803 okunma
Google News

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Nedeni İle Yapılan Basın Açıklamasıdır

Haklarımız İçin Mücadelede Kararlıyız

25 Kasım’ın yeni bir yıl dönümündeyiz. Her 25 Kasım’ı, hak mücadelemizde geçmişten güç alma ve yılgınlıktan uzaklaşma günü olarak değerlendiriyoruz. Ülkelerinin özgürlüğü ve kadınların eşit haklara sahip olması için mücadele eden Mirabel Kardeşleri katleden diktatörlük, onların anılarının kadınlar için yıllarca yol göstereceğini düşünemediler. Kadının insan hakları mücadelesi yüzlerce yıldır, kararlılıkla sürüyor. Bugün de kadınlar, dünyanın her yerinde hak mücadelesini örgütlü yapıları ve dayanışma ruhu ile ortaklaştırıyor. Kadının insan hakları mücadelesinin her alanda eşitliği sağlayacak olan demokrasi mücadelesi olduğu bilinci ile ve güçlerini birleştirerek yol alıyorlar. Ne var ki önlerindeki engeller kolay aşılmıyor. Elde edilen kazanımlar, yönetimlere hakim olan gerici anlayışlarla  bir bir yok edilmeye çalışılıyor. Bugün ülkemizde de aynı sorunla karşı karşıyayız. Son 19 yıl, kadınların, Cumhuriyet Devrimleri ile elde ettiği e yıllardır mücadele ederek ileriye taşımaya çalıştığı hakların fiilen ve yasal planda ortadan kaldırma girişimlerine sahne oldu. Son olarak İstanbul Sözleşmesi’ni fesih girişimi ile iktidar, sözleşmenin, ülkemiz kadınlarına sağladığı koruyuculuğu yok etti. Her gün en az dört kadın cinayetinin yaşandığı günümüzde, kadınların yaşam haklarının korunması için bağıtlanmış olan bu sözleşmeden kadınlar vazgeçmeyecektir.

Bugün, özellikle ekonomik krizin ülkeyi yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya bıraktığı günümüzde, yoksulluğun özellikle kadınları vuracağı açıktır. Kadınların elinden alınan haklar ve yoksulluk, kadınları hak mücadelesinden geri bırakmayacaktır.  Mücadelenin en temel gücü, örgütlülük ve örgütler arası dayanışmadır.

Bu bilinç ve kararlılıkla, kadınlar olarak sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu başta yaşam hakkımız olmak üzere tüm temel insan haklarının korunduğu bir ülkede yaşamak için mücadele edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

 

Hacer DEMİRTAŞ

29 Ekim Kadınları Derneği

Kütahya Şube Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.