Hatırladığım Bazı Sabahlar

Kültür Yayın: 03 Haziran 2021 - Perşembe - Güncelleme: 03.06.2021 17:23:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1663 okunma
Google News

Kütahya’lı yönetmen ve şairin ilk şiir kitabı “Hatırladığım Bazı Sabahlar” İzan Yayınları etiketi ile satışa sunuldu.

Kitabın içinde2012/2020 yılları arasında yazdığı 30 şiirin olduğunu belirten Zabit Karaköse: toplumumuzda şiire gereken önemin verilmediğini de hatırlattı. Şiire önem verilmiyor çünkü herkes şiir yazıyor ya da yazdığını varsayıyor. Şiir, bir anlık duygulanma esnalarında yazılan metinler değil, üzerinde günlerce çalışılması gereken önemli bir iştir dedi. Ayrıca kitabın bir çok internet sitesinde satışa sunulduğunu da ekledi. Kitabın isminin bir anlamı var mı diye sorduğumuzda ise, “herkesin unutmadığı bir sabah vardır; bu ister geceden kalma bir sabah olsun, ister erken uyananların sabahı olsun” dedi...

Kitaptan bir alıntı:

“sana bakıyorum

kırmızı bir trenin içinde

tüm vagonlar şarap içerken

 

bir sağa bir sola yalpalıyor tren“

 

...

 

zabit karaköse

1993 Simav doğumlu. İlk şiiri keşke dergisinde yayımlandı. Daha sonraları “akatalpa, şehir, son gemi, zalifre yazıları, karahindiba, masa, mahfel, lirik, anbean, koza düşünce” gibi dergilerde şiirleri yayımlanmıştır.

2015 çıkışlı deneme türünde “çayyaş” isimli bir kitabı vardır.

Senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı iki tane kısa metraj filmi bulunmaktadır. “kiraz çiçekleri” ve “solgun bir eylül”

Şimdilerde, senaryo ve şiir çalışmalarına devam etmektedir.

“hatırladığım bazı sabahlar” şairin, ilk şiir kitabıdır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.