İHRACATIN ŞAMPİYONU GÜRAL PORSELEN

Ekonomi Yayın: 07 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 07.10.2020 10:04:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1747 okunma
Google News


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği 2019 yılı İhracatın Şampiyonları Ödülleri pandemi nedeniyle online olarak yapılan törenle sahiplerini buldu. 
Kütahya'nın dünya markası Güral Porselen, Sektör Şampiyonu ödülünü alarak Kütahya'ya büyük bir gurur yaşattı.
2019 yılı İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Erdem ÇENESİZ ile sektörün şampiyonlarının online katılımlarıyla gerçekleşti. 
En yüksek ihracatı gerçekleştiren kuruluşların ödüllendirildiği törende Sektör Şampiyonu Ödülü Güral Porselen'e verildi. Kütahya'ya büyük gurur yaşatan ödülü Güral Porselen adına Yönetim Kurulu üyesi Harika Güral aldı. 
Harika Güral ödül töreninde yaptığı konuşmada " Güral Porselen olarak, porselen ve seramik sofra mutfak ve seramik süs eşyası kategorisinde ihracat şampiyonu olmak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk " her fabrika bir kaledir " demiştir. Ülkemizin dört bir yanında fabrikalar açan değerli firmaları da başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Bu önemli ödülü sevgili ailem ve emeği geçen çok değerli mesai arkadaşlarım adına alırken, bana kadınların okumaları ve çalışmaları gerektiğini öğreten annem Av.Nesrin Güral'a, her konuda kadın ve erkek eşitliğini savunan ve iş hayatında kadınlara destek veren babam İsmet Güral'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ülke olarak katma değerli mallarla ihracatımızın artacağı, çalışma hayatının her alanında kadınların varlıklarının hissedileceği ve bu değerli ödülü alacak daha çok kadın tepe yöneticisinin olacağı huzurlu, sağlıklı mutlu günler diliyor, ödül alan herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Porselen ve seramik sofra mutfak ve seramik süs eşyası kategorisinde en fazla ihracat yapan firmalar şöyle sıralandı ;
1- Güral Porselen
2- Kütahya Porselen
3- Kar Porselen
4- Porland
5- Keramika

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.