İl il dolaşarak türbeleri ziyaret ediyor

Yaşam Yayın: 18 Aralık 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2017 08:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4952 okunma
Google News

İl il dolaşarak türbeleri ziyaret ediyor

 

Diriliş Ertuğrul'u izledikten sonra Osmanlı Devleti kurucularından Ertuğrul Gazi'nin kıyafetlerini giyen Hamza Çukur, şifa bulduğunu inandığı türbeleri il il gezerek dua ediyor.

Aslen Giresunlu olan, Giresun'dan yola çıkan ve Türkiye'deki birçok türbeleri gezen 62 yaşındaki Hamza Çukur'un duraklarından biri de Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi oldu.

 Kütahya’da, Domaniç’te bulunan Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi Hayeana’nın türbesi başta olmak üzere birçok türbeyi ziyaret eden Hamza Çukur, son olarak Tavşanlı ilçesinde sübaşılık yani mülki amirliğini yapan Arslanbey türbesi ve halk arasında Mülayim Dede olarak bilinen Arslanbey’in damadının türbesini ziyaret etti.

Felç geçiren ve sağlığına kavuşunca kendisini türbelerde dua etmeye adayan Çukur,  "Ben Osmanlıyım. Osmanlı'yı çok seviyorum ve Ertuğrul Gazi hayranıyım. Dua ettim şifa buldum yürüdüm ve hastalığımdan kurtuldum. Felçliyken yürümeye başladım ve Türkiye'de çok il gezdim, türbelerde dua ettim. Türkiye'deki tüm türbeleri gezmeyi hedefliyorum. Tüm şehirleri dolaştım, şimdi gidemediğim tek ile olan Diyarbakır’a da gideceğim" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.