İşlek cadde ve sokaklarda HES sorgulaması başladı

Gündem Yayın: 20 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 20.11.2020 13:02:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
936 okunma
Google News

Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek, halk sağlığını korumak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşları bilgilendirirken Emniyet Müdürlüğü personeli şehrin işlek cadde ve sokaklarında “HES Kodu” sorgulaması yapıyor. 
 
Koronavirüsle mücadelenin etkin sürdürülebilmesi için Kütahya Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşı tedbirler hakkında bilgilendirme ve HES Kodu sorgulamada görevlendirildi.
 
“HES Kodu” sorgulanıyor
 
Kolluk görevlileri yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi (Sevgi Yolu) ile Samanpazarı bölgesinde vatandaşların HES kodu sorgulamasını yapıyor. 
 
Karantinayı ihlâl edenler yurda yerleştiriliyor
 
Karantinada olması gerektiği halde tedbirleri ihlâl ederek sokağa çıkıp toplum sağlığını riske atan vatandaşlar HES Kodu sorgulamasıyla tespit ediliyor. 
 
Kuralları ihlâl edenlere idari para cezası 
 
Karantina kurallarını ihlâl ettiği tespit edilen kişilere idari para cezası uygulanırken karantina sürelerini tamamlamaları için Valilikçe belirlenen yurtlara yerleştiriliyorlar.
 
Sağlık ekipleri bilgilendiriyor 
 
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler de şehrin işlek cadde ve sokaklarında Kovid-19 tedbirleri hakkında vatandaşları bilgilendirip maske, mesafe ve temizlik hatırlatması yapıyor. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.