KSBÜ’de Lazer İle Gırtlak Ameliyatı Başarıyla Uygulanıyor

Sağlık Yayın: 02 Aralık 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 02.12.2019 13:06:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2593 okunma
Google News

KSBÜ’de Lazer İle Gırtlak Ameliyatı Başarıyla Uygulanıyor  

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) EÇEA Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalından (AD) Prof. Dr. Fatih Oğhan ve ekibi tarafından 2’si gırtlak kanseri şüphesi olan 4 hastaya ''Lazer'' ile trakeotomisiz kapalı teknik (gırtlağa delik açmadan) ses teli ve gırtlak operasyonları başarı ile uygulandı. Hastalardan 2’si aynı gün diğer 2’si ise ertesi gün kontrolleri yapılarak komplikasyonsuz taburcu edildiler.

“GIRTLAĞI TAMAMEN ALINMIŞ HASTALARA KONUŞMALARINI YENİDEN SAĞLAYAN SES PROTEZİ TAKILABİLMEKTE”

 Başarılı geçen operasyonların ardından KSBÜ KBB AD’den Prof. Dr. Fatih şu açıklamalarda bulundu: “2’si gırtlak kanseri şüphesi olan 4 hastaya ''Lazer'' ile gırtlağa delik açmadan kapalı teknikle, dikişsiz ve bıçaksız ses teli ve gırtlaktan tümör çıkarma operasyonlarını başarıyla gerçekleştirdik. Hastalardan 2’si aynı gün diğer 2’si ertesi gün kontrolleri yapılarak sorunsuz taburcu edilmişlerdir. Kütahya’da artık hasta bazlı alım ile lazer cerrahisi gırtlağa ve ses tellerine uygulanabilmektedir. Ayrıca ameliyat olmuş ve gırtlağı tamamen alınmış hastalara konuşmalarını yeniden sağlayan ses protezi bizler tarafından takılabilmektedir.''

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.