Kütahya’da coşkuyla kutlandı

Yaşam Yayın: 13 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 13.03.2021 13:32:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
941 okunma
Google News
Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

Evliya Çelebi İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Halil Adıyaman’ın “10 Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” başlıklı günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

Programda; Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tayfun Kaydan ile öğrencilerinin hazırladığı “Şiirleriyle Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı” büyük beğeni topladı. 

İstiklal Marşı’nın 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, ödül töreniyle sona erdi. İstiklal Marşı’nı ezberden okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kütahya Valisi Ali Çelik verdi.

Öğrencileri tebrik eden Vali Ali Çelik, “İstiklal Marşı’mızın her bir dizesinde bize düşen sorumluluk var. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sonsuza kadar var olması için ne gerekiyorsa yapma çabasında olmalıyız” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan programa; Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Savaş Tek, İdare Mahkemesi Başkanı Ferit Cengiz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Baro Başkanı Ahmet Atam ile daire müdürleri, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.