Kütahya Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi

Kütahya Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi

Eğitim Yayın: 09 Haziran 2015 - Salı - Güncelleme: 09.06.2015 14:01:39
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
3688 okunma
Google News
Kütahya Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi Vali  Şerif Yılmaz'ın katıldığı törenle halkın beğenisine sunuldu.
 
Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde düzenlenen kursların geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.
 
Yıl sonu sergisine Vali  Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Ezen 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı içerisinde 835 kurs açıldığını 19 bin 90 vatandaşa hizmet sunulduğunu söyledi. Ezen, Sayın Valimiz Şerif Yılmaz'ın talimatlarıyla Kütahya Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan ’İşaret Dili’ kurslarından 207 kişinin başarıyla çıktığını açıkladı. 
 
El emeği, göz nuru eserlerin sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Valimiz Sayın Şerif Yılmaz sergilenemeyen kurslar olduğunu belirtti, 1 Eylül 2014 tarihinde başlatılan işaret dili kurslarına dikkat çekti.  
 
"İNSANİ BİR GÖREV YERİNE GETİRİLDİ"
 
Vali  Şerif Yılmaz, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda müracaat edildiğinde işaret dili ihtiyacı olan bir vatandaşımızın muhatap olabileceği en azından bir personel tefrik etmek suretiyle kursları gerçekleştirdik" dedi.  Kursa katılanların insani bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Sayın Yılmaz kursun amaçlarına değindi, "Amacımız tüm vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine rahat ulaşacağı ortamı sağlamak. Bununla ilgili fiziki mekan itibariyle bir takım hazırlıkların yapılması gerekiyor bu doğrultuda da çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.
 
"KURSİYERLER KENDİ İŞ YERİNİ AÇSIN"
 
Halk eğitim Merkezi ile İŞKUR bünyesinde düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere seslenen Vali   Yılmaz, "Bizim amacımız kursa katılan vatandaşlarımızın belli bir mesleği edinip hayatını idame ettirebilmesi, tek bir talebimiz var o da kurs gören arkadaşlarımızın kendi iş yerlerini açabilmesi. Bu yönde de 'girişimcilik kursu', KOSGEB'den 70 bin TL'ye kadar kredi ve 30 bin TL'ye kadar hibe imkanı var. Yüzde 70 ila 80 bayanlara pozitif ayrımcılık var. Kursiyerlerimiz bunları takip edip, dahil olsun" ifadelerini kullandı.
 
"HİÇBİR DERSHANEYE İZİN YOK"
 
2014-2015 eğitim öğretim yılında sona gelindiğini belirten Vali   Şerif Yılmaz velileri hem karne hem de dershane konularında uyardı. Üniversiteye hazırlık adı altında hiçbir dershaneye izin verilmeyeceğini ifade eden Sayın Yılmaz, devletimizin desteğiyle 3 bin 700 kurs açıldığını ve 23 bin öğrencinin kursa katıldığını, devlet destekli kursların talep oldukça süreceğini açıkladı. Aileleri karne noktasında da uyaran Yılmaz, "Anlayışlı olun, karnedeki kırık önemli değil, önemli olan kişinin düzgün olması. Herkesin farklı alanlarda başarısı ve eksikliği vardır. Bizler makine değil, insan yetiştiriyoruz" dedi.
 
"KALİFİYE ELEMAN BULAMIYORUZ"
 
Kütahya'nın işsizliği en az hisseden illerden biri olduğunu vurgulayan Vali  Şerif Yılmaz  en büyük sorunun kalifiye eleman bulmada yaşandığını söyledi. Kalifiye eleman bulunmadığı için yatırımlardan vazgeçildiğini kaydetti. Bu kısır döngünün çözülmesi için ise meslek edinilmesi gerektiğini belirtti.  Yılmaz, "Vatandaşlarımızın büyük kısmı İŞKUR'a kayda geldiğinde mesleğini ifade edemiyor. Kalifiye eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Meslek edinin, hem İŞKUR hem de Halk Eğitim Merkezi kurslarıyla bunu yapabilirsiniz. İnsanlarımızın meslekle beraber evinin ve ailesinin ihtiyacını karşılayacak, helal lokmasını karşılayacak imkanı ve fırsatı oluşturmamız gerekiyor, bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.
 
Törende kursiyerlerin sertifikaları Vali  Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Vali Yardımcımız Yüksel Kara tarafından verildi. Öte yandan günün anısına Valimiz Sayın Şerif Yılmaz ile Vali Yardımcısı Yüksel Kara ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'na kursiyerlerin hazırladığı el emeği, göz nuru eserlerden hediye takdim edildi.
 
Konuşmaların ardından Vali  Şerif Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan ve 918 parçadan oluşan sergiyi gezerek kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden bilgiler aldı.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.