Kütahya’nın endemik bitkileri koruma altında

Kültür Yayın: 19 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.11.2021 13:32:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2684 okunma
Google News

Zengin orman varlığı ve bitki örtüsüyle öne çıkan Kütahya’da biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Kütahya, bin 780 bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bunlardan 282 tanesi literatüre giren endemik bitki çeşidi. Biyolojik çeşitliliğin korunması ve geleceğe aktarılması son derece önemli. Bu amaçla sürdürülen çalışmalar kapsamında Kütahya Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde, İl Jandarma ve Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığında görevli toplam 33 personele yetişme yerleri bakımından farklılık gösteren endemik bitkiler tanıtıldı.

6 BİTKİ TÜR EYLEM PLANINDA

Canlı türünün bugünkü durumu, risk faktörleri, tehditlere karşı alınması gereken önlemlerin ayrıntılı şekilde ortaya konulduğu tür eylem planında Kütahya’nın 6 adet bitkisi bulunuyor. Bunlar; Yeni deliçay (Stachys cretica subsp. Kutahyensis), Yastık uyuzotu (Scabiosa hololeuca Bornm.), Çoban sığırkuyruğu (Verbascum coronopifolium (Boiss. & Balansa) Kuntze), Bursa pençesi (Alchemilla bursensis B.Pawl.) Yol sığırkuyruğu (Verbascum urobracteum Hub.-Mor.) ve Sarı afat (Gentiana lutea subsp. Lutea)Nesli tükenmek üzere olan ve bu nedenle koruma altına alınan bitkileri koparanlara idari para cezası uygulanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.