MANTARLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Yaşam Yayın: 20 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 20.11.2020 12:38:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2151 okunma
Google News

MANTARLAR TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Tuna İŞLEYEN 

 

Tavşanlı ilçesinde Yaylacık, Bodağan, Şahmelek mevkiilerinde bolca yetişen melki mantarının bu yıl az çıkması nedeniyle  fiyatı  20 - 25 TL'den satılıyor.

Sonbaharda yeterli yağış olmaması yüzünden doğal ortamda yetişen melki mantarının bu yıl çok az çıktığını söyleyen mantar satıcılarından Bayram Uzun, “Melki mantarı genelde dolu yağan, nemli ve rutubeli alanlarda ve daha çok çam ormanlarının bulunduğu yerlerde çıkıyor. Bu nedenle melki mantarını dolu yağışının fazla olduğu yerlerde ailecek toplayarak satıyorum. Yöremizde melki adı verilen ve birçok yerde farklı isimler alan melki mantarı zehirli olmayan bir mantar çeşidi. Mantarın yağda kızartması ve küllemesi yanında yapılan yemeği çok leziz olduğundan vatandaşlarımız kilosu 20 TL. - 25 TL olmasına rağmen melki mantarından vazgeçemiyor. Diğer bir mantar türü olan Cincila veya karaca da kilosu 10 TL'den satılıyor.”.  diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.