Meslek Liseleri tarihinin üretimini yapıyor

Eğitim Yayın: 22 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 22.05.2021 17:32:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1616 okunma
Google News
 
Covid-19 salgınının başlaması ve bu salgının Pandemi ilan edilmiş olması Meslek Liselerinin önemini bir daha ortaya çıkarmış oldu. Birçok Meslek Lisesi Pandemi sürecini fırsata çevirdi.
Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu süreç de birçok başarılı çalışmaya imza attı. Sağlık çalışanlarına Tavşanlı Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak Pandemi sürecinde destek olan Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bunun yanı sıra üretimlerine aralıksız devam etmektedir.
 
Bu üretimler ile öğrencilerine büyük ölçüde ekonomik destek sağlayan Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1970’den buyana yapmış olduğu çalışmalarında rekor kırdı. Her yıl güzel çalışmalara imza atan Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son yıllarda personeli ve öğrencileri ile birlikte paydaşlarının da katkısı ile başarılı çalışmalar yapmış oldu. 
Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son bir yılda yapmış olduğu üretimler ile yaklaşık 975.000,00 TL ciro ile tarihinin en büyük cirosunu yaparak bir rekora imza atmıştır. Bu çalışma ile Tavşanlı sanayisi ve ekonomisine de büyük katkılar sağlamıştır. Yapmış olduğu bu üretimlerde öğrencilerine ortalama aylık 1.500,00 TL tutarında ek ödemeler yapmıştır.
Ülkemizin kalkınmasına destek olmak için üretim yapan ve sanayinin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük destek veren Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Proje Okulu kapsamına alınmıştır. Bu kazanım ile Akademik Eğitime (Üniversiteye) başarılı öğrenciler yetiştirmenin önü açılmıştır. Proje Okulu kapsamında sanayi kuruluşlarının öncüsü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nin destekleri ile çalışmalarına devam edecektir. 
Pandemi sürecinde yapmış olduğu bu başarılı çalışmalarının yanı sıra Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yapılan AB Projeleri ve Hibe Projeleri ile de İlçemizin en başarılı kurumu olmaktadır. Bu projeler ile her yıl Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri AB Ülkelerin de staj yapma imkanı bulmaktadırlar. Hibe Projelerin de ise; 1. Yıl TANAP projesi ile yaklaşık 450.000,00TL ile bölgemizin en yüksek hibe bütçesi desteğini almıştır. 2. Yıl ise bölgemiz kalkınma ajansı olan ZAFER Kalkınma Ajansı desteği ile yaklaşık 730.000,00TL hibe desteği ile okullar arsında bölgemizde yer alan 4 İl ve yaklaşık 500 proje içerisinde en başarılı proje olarak hibe almaya hak kazanmıştır. Alınan bu hibeler ile Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerine teknolojiye uygun Tavşanlı sanayisine ışık tutacak makine ve ekipman destekleri sağlanmıştır.
Geleceğimizin teminatı gençlerimizin üretime katkı sunması, boş zamanlarını değerlendirmesi ve kendilerine olan öz güvenlerinin artması için Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tüm yönleri (Okul Yönetimi, Öğretmen ve Paydaşları) ile çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.