MHP İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ

Siyaset Yayın: 24 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 24.10.2018 15:00:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3515 okunma
Google News

Yerel seçimde ittifak yapılmayacağı konusuna değinen AK Parti il başkanı Ali Çetinbaş “Partiler arası ittifak ihtiyaçtan doğar. İttifak, partilerin dil, söylem politikalarının benzeşmesidir; farklılıkların, renklerin kaybolması değildir.” dedi.  

 

Çetinbaş basın açıklamasında şunları söyledi ;

"Bu haftaki grup toplantılarında Sayın Bahçeli ve Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklamalarından anlaşılacağı üzere yerel seçimlerde ittifakın olmayacağı noktasında bir kanaat oluşmuş durumda. Sürecin hayırlı olmasını diliyorum.

Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın: Biz 2053, 2071'i inşa etmek için ittifak kurduk. Bunun için artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarının Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız.” İfadesi Cumhur İttifakı'nın küçük polemiklere kurban edilemeyecek kadar kıymetli bir ittifak olduğunu belirtiyor.

Partiler arası ittifak ihtiyaçtan doğar. İttifak, partilerin dil, söylem politikalarının benzeşmesidir; farklılıkların, renklerin kaybolması değildir.

Değer verdiğimiz, önemli kazanımlardan biri olan bu ittifak bu zemini hazırlayan milletimizin bir eseridir. Bizim referansımız milletimizdir. Her zaman milletimizin sesine kulak veririz. Milletimizin razı olmadığı, vicdanen de kabul etmediği hiçbir düzenden yana olmayız. MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor. AK Parti ve MHP ayrı partilerdir. Farklı düşündüğümüz konularda her birimiz kendi yolumuzu takip ederiz. İki parti, ülkemizin birliğine ve bağımsızlığına yönelik tüm saldırılara karşı ittifakını sonuna kadar devam ettirecektir. AK Parti ve MHP, bu konuda hemfikirdir. Ancak bazı konularda zaman zaman ayrı düşünülmesi de doğaldır. Sonuçta iki farklı partinin farklı yaklaşımları olabilir. AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur ittifakının, tamamen dağıldığını ve bozulduğunu söylemek doğru değildir. Ülkemizin çıkarları doğrultusunda fikir birliğinin devam edeceği inancındayım. Alınan kararın hem Partimiz hem de MHP adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AK Parti Türkiye’nin her bir köşesinde aday çıkaran ve her seçimde olduğu gibi çıkardığı adaylarla iddialı olan bir partidir. Bizim, milletimize sunduğumuz hizmet ve projelerimiz ortadadır. Inşallah önümüzdeki 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti olarak bir kez daha tüm ilçe ve beldelerimiz ile birlikte Kütahya’da tarih yazacağız, destan yazacağız, büyük bir zafer kazanacağız."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.