MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ MASTER PLANI ONAYLANDI

Turizm Yayın: 25 Ekim 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2017 15:49:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3124 okunma
Google News

MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ MASTER PLANI ONAYLANDI

Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın 4 yıldan beri süren çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Doğal güzellikleriyle ünlü Muratdağı Termal Turizm Merkezi için hazırlanan Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce onaylandığını belirten Başkan Saraoğlu; “Master planının Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kütahya İl Özel İdaresi, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi'nin 4 yıllık çalışmaları sonucunda onaylandı.

Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı çerçevesinde, 200 bin TL’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 57 bin TL’nin de Özel İdare tarafından olmak üzere toplamda 257 bin TL harcanarak bundan sonraki yatırım ve tesis çalışmalarının hazırlanan imar planına göre yapılacağını belirtti.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu; “2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Muratdağı'nın 1450 metresinde bulunan Muratdağı Termal Turizm Merkezi için hazırlanan Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce onaylanarak kesinleştiğini, Muratdağı Termal Kayak Merkezi Master Planı'nda 5 mekanik tesis ve 13 kayak pisti bulunmaktadır. Burada turizm potansiyeli anlamında da hem termal hem de kayağın bir arada olduğu önemli bir aşamayı kat etmiş olduk. Muratdağı yatırım planları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olan yatırımlarla geleceğin termal turizm başkenti merkezi olacaktır” açıklamasında bulundu.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan’a, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’a,  AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş’a ve Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.