“Neden Çocuk?” Raflardaki Yerini Aldı

Eğitim Yayın: 04 Haziran 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 04.06.2022 12:14:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
514 okunma
Google News

“Neden Çocuk?” Raflardaki Yerini Aldı

Hayrettin Özaydın’ın yaşama dair birçok sorguyu içinde barındıran kitabı “Neden Çocuk?” Kitap Kulübü Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. ‘Yaşadığınız dünyadan ne kadar memnunsunuz?’ sorusu ile yola çıktığını anlatan Özaydın, okurlarına “Keşke demeden önce” okusunlar diye tavsiye veriyor.

Basın mensupları ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Hayrettin Özaydın, ‘Neden çocuk sahibi olmak isteriz?’i tartıştığını anlatarak “Her ortamda en çok duyduğum ses çocuk sesi. Uzun uğraşlar verilerek yeni bireyler hayata kazandırılıyor. Acaba bu bireyler ebeveynlerinden ne kadar razılar? Ya siz yaşadığınız dünyadan ne kadar memnunsunuz?” dedi.

 

“Neden çocuk sahibi olmak istiyorsunuz?”

Kitabın yazım sürecinde hem ailesi hem sosyal ve profesyonel çevresi hem de hiç tanımadığı insanlarla konuşarak ‘Neden çocuk sahibi olmak istiyorsunuz?’ sorusuna yanıt aradığına değinen Özaydın, hep “Aile kurmak istiyorum”, “Dünyada benden bir parça kalsın istiyorum”, “Soyadımı devam ettirmek istiyorum”, “Hayatıma anlam katmak istiyorum”, “Toplumsal baskıyı karşılamak için”, “Evliliğimi kurtarmak istiyorum” ve bunun gibi daha birçok klişe cevap ile karşılaştığını söyledi. Bu gerekçelerin hiçbirinin ne ebeveynlerin ne de yeni doğacak çocuğun huzuru ve mutluluğu için olmayacağını savunan Özaydın, “Tek nedeni olacak onu da ancak siz bilebileceksiniz. Durup düşünmeye vakit ayırdığınızda ve kendinizin sesini korkmadan dinleyebildiğinizde.” diye konuştu.

“Evlat edinmenin kutsallığını neden yaşamazsınız?”

Yazar Hayrettin Özaydın, günümüzde yeme, içme, barınma ve sosyalleşme gibi temel ihtiyaçlara bile zor erişildiğine dikkat çekerek bireylerin zaman zaman kendi içlerinde ‘Neden buradayım? Ne yapıyorum?’ gibi iç hesaplaşmalara girdiği bir dönemde “Bu dünyaya yeni çocuklar getirmek neden?” diye sordu. Sözlerini sürdüren Özaydın, “İlgili kurumlarda özlemle yeni ailesini bekleyen kimsesiz çocuklar için yeni bir ev olmayı neden tercih etmiyorsunuz? Ya da ailesinin yanında olmasına karşın maddi imkansızlıklar yüzünden insanca yaşam sürdüremeyen çocuklar için koruyucu aile olmayı neden düşünmüyorsunuz? Evlat edinmenin kutsallığını neden yaşamazsınız?” dedi.

Gelirleri Çocuk Psikolojisi Derneği’ne Bağışlanacak

Özaydın, kitabın tüm gelirlerinin Çocuk Psikolojisi Derneği’ne bağışlandığını belirterek ‘Neden Çocuk?’un çocuk sahibi olmak isteyen herkese yeni bir bakış açısı getireceğini ve ufuklarını açacağını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.