Ölüm kavşağında tedbir alınması isteniyor

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.07.2021 10:15:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1250 okunma
Google News

Ölüm kavşağında tedbir alınması isteniyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 3 gün içerisinde 3 trafik kazasının yaşandığı Kütahya - Balıkesir karayolu Derbent Köyü yol ayrımında karayolları çalışmalarını sürdürüyor.

Üç gün içerisinde artarda yaşanan 3 trafik kazasında 7 kişi yaralanmış ve 1 polis memuru ise meydana gelen kaza sonrası hayatını kaybederek şehit olmuştu.

 

3 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen kaza, Tavşanlı - Harmancık karayolu 16. kilometresinde Derbent köyü yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Y.K. yönetimindeki 43 UK 119 plakalı otomobil ile F.K. idaresindeki 16 R 3097 plakalı otomobilin çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. Kazada, sürücüler yara almazken araçlarda bulunan K.B. ile F.K. yaralandı.

Ertesi günü yine aynı kavşakta S. Ç. yönetimindeki 43 UD 505 plakalı otomobil, ile A. K.'nin kullandığı 43 EH 513 plakalı otomobil  çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan sürücüler ile araçlardaki 5 kişi 112 Acil Servis ekiplerince Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesine sevk edildi. Hemen bu olayın ardından, yoldan geçen M.Y. yönetimindeki 43 AG 966 plakalı hafif ticari araç, yol güvenliğini alan polis memuru Serhan Alışkan'a (46) çarptı. Kazada ağır yaralanan Alışkan, diğer yaralıların kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Trafik kazalarının yaşandığı Derbent Köyü Muhtarı Muzaffer Akdoğan, " Yol güvenliği olarak burada ışık ve tabelaları değiştirmişler. Burada bazıları yoktu. Sonradan ilave yapılmış. Bu kavşağa köyden gelen araçlar duruyor ve bakıyor fakat soldan gelen araçları göremiyor. Tabelalar ilk kazadan sonra çoğalmaya başladı. Burada araç sollayanlar oluyor. Tek yönlü zannediyorlar. Burada 3 büyük trafik kazası yaşandı bir hafta içerisinde. "

 

Trafik kazalarının yaşandığı gün orada piknik yaptıklarını belirten Gökhan Taşdan, " Burada eksik olan tabelalar vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yolun çift şeritli olduğu tabelaları gelmiş. Tabelalar yine de yetersiz kalıyor. Yol duble yol olarak algılanıyor. Yukarıdan gelen araçlar ve aşağıdan gelen araçlar az önce de karşılaştık sollama durumu ve risk oluşuyor. Görüş mesafesi kısa, fren mesafesi kısa. 80 / 90 km hızla ve daha düşük hızla gelen sürücülerin fren mesafesi de kısalıyor. Hatırladığım kadarıyla bu kadar tabelalar kazaların yaşandığı gün yoktu. Piknik için gelmiştik ve asfalta çıktığımızda sağ tarafa bakmadım araçların o taraftan da gelebileceğini düşünmediğim için Allah korusun o akşam bir kazada biz yaşayabilirdik. "

Yurt dışında işçi olan ve tatil için Derbent köyüne gelen Ünal Gürsoy ise, " Burada kavşakta oluşan kazaların yüzde doksan dokuz nokta dokuzu ihmalden oluşuyor. Köy çıkışından Harmancık - Tavşanlı geçiş yolu olduğuna dair hiçbir uyarıcı levha yok. Biz bu yoldan ana yola çıktığımız zaman sol şeritten gelenlere bakıyoruz normal olarak, karşı yolun kapalı olduğunu bilmediğimiz için. Sağ tarafı kontrol etmediğimi için de kazalar meydana geliyor. Burada yol çalışması ve tek şeritli yol olduğu anlaşılması lazım bu benim kanaatim."

Polis memurunun ölümüyle sonuçlanan trafik kazası nedeniyle 'Ölüm kavşağı' olarak gündeme gelen tek şeritteki yol çalışmalarının bulunduğu kavşakta karayolları işaretleme çalışmalarını sürdürüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.