“Önceden Ormana vatandaşın girmesi yasaktı“

"Önceden Ormana vatandaşın girmesi yasaktı"

Gündem Yayın: 08 Kasım 2013 - Cuma - Güncelleme: 08.11.2013 18:05:27
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
2713 okunma
Google News

1200 fidan dikildi

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ''Gelir Getirici Ağaçlandırma Projesi" kapsamında  Domaniç'e bağlı Çamlıca Köyü'ne Vali Şerif Yılmaz'ın katılımıyla  1200 fidan dikildi.

  Şerif Yılmaz burada  konuşmasında şunları ifade etti; '' Bugün hayırlı bir iş için yine beraberiz. Ecdadın ulu çınarı diktiği yerde inşallah bizde meyve üreten, sizlere kazanç getirecek olan fidanları toprakla buluşturacağız. 80 köyümüzde Orman Bölge Müdürlüğü'müzün uhdesinde yürütülen çalışmalar yapılmaktadır. Bunun dışında son dört yıldan beri, cevizle ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mız tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 76 Bin Ceviz Fidanı toprakla buluşturulmuştur. Bizler de Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi kaynaklarıyla buna paralel olarak meyve fidanları aldık. Bütçe çalışmaları çerçevesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün bütçesi görüşülürken 600 Bin TL civarında bir kaynak, özellikle meyvecilik ve hayvancılığın olmazsa olmazı yem bitkilerinin desteklenmesi için ayrıldı. İnşallah bütçemiz geçtikten sonra bu kaynağı 2014 yılı başından itibaren köyler bazında değil şahıslar bazında dağıtma imkanına kavuşmuş olacağız. Kendi şahsımızın iradesiyle kullanılabilen İl Genel Meclisinin ayırdığı yedek ödenekte bu noktada mevcut. Bu ödeneğin de yine 300 Bin TL'sini, Encümen Toplantısında alacağımız kararla, meyve ve yem bitkileriyle ilgili yatırım için en kısa sürede üreticilerimize yönlendireceğiz.

Bizim her yerde söylediğimiz bir prensibimiz var. İnsanlarımızın doğduğu yerde karnını doyurmasını istiyoruz. Başkasına muhtaç olmadan kendi iradesiyle yaşamasını istiyoruz. Bunu sağlamak içinde elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye çalışıyoruz. Bu noktada hem teknik hem maddi imkanlarımızı sizlere sunmaya çalışıyoruz. Artık bizim geleneksel üretimden bilimsel ve teknik üretime geçmemiz gerekmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu %50 hibe destekle araç, makine parklarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Artık karasabandan, pulluktan vazgeçelim. Daha teknik imkanlarımızla, önceden 100 kişinin yaptığı işi 1 kişiyle yapalım istiyoruz. Birim alandan alacağımız verimi ve geliri daha yukarıya taşıyalım istiyoruz. Eski sistemle yapılan tarımdan para kazanmak şu zamanda mümkün değildir. Bunu değiştirmemiz içinde teknolojik imkanları kullanmamız gerekmektedir. Hem merkezi Hükümetimizden gelen, hemde İl Özel İdaresinden verilen desteklerle biz bu imkanları artırmaya çalışıyoruz.

İnsanımızla devletimizi karşı karşıya getiren en önemli konulardan biri de ormanlarımızdı. Önceden Ormana vatandaşın girmesi yasaktı. Bu yasakçı zihniyetin getirdiği sonuç olarak da kendisinin mülkü ve sahibi olmadığı bölgede insanları yaşatmanız mümkün değildir. Biz ormanıyla, merasıyla, çayırıyla, tarlasıyla, meyve fidanlarıyla bu bölgelerin, bu bölgenin insanının olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle bu ormanları sizlerin ormanı yapmak için çalışıyoruz. Yapılan bu ormanların bakımı da, geliri de, her şeyi sizlerin olacaktır.

Son olarak Orman Bölge Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. Tüm ilçelerimiz üzerinden 80 köyde bu çalışmaları başarıyla yapıyorlar. Bizde fırsat buldukça katılmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle sizlerle bir araya gelmiş olduk. Diktiğimiz bu fidanların hepimize hayırlı ve bol kazançlar getirmesini diliyorum.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmasının ardından Vali  Şerif Yılmaz ağaç dikim alanına geçerek çalışmaları başlattı. Ağaç dikim töreni sonrasında köylülerle sohbet ederek sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Törene Domaniç Kaymakam Vekili Hasan Sadebıyık, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan ve Domaniçliler katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.