Öncelikli kural; sosyal mesafe ve maske

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2020 - Perşembe - Güncelleme: 21.05.2020 18:00:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2494 okunma
Google News

Öncelikli kural; sosyal mesafe ve maske

GÖRÜNTÜLÜ 

 

Tavşanlı'da Bayram pazarı bugün konfeksiyon ve gıda üzerine açılan tezgahlarla başladı. Pazara giriş ve çıkışlar sıkı denetime alınırken öncelikli kural sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımı oldu.  

Ramazan Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde Tavşanlı’da geleneksel bayram pazarı bugünden itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başladı. İki gün açık kalacak pazarda Korona virüs tedbirleri kapsamında sıkı denetimler yapılıyor.
Polis ve Zabıta ekipleri pazara giren tüm vatandaşların ateşini ölçerken, 60 yaşın üzerindeki vatandaşlarla, gençlerin kimlikleri kontrol ediliyor. Kısıtlama kapsamında bulunanlar idari pazara cezasının ardından evlerine gönderiliyor.

Güvenlik ekipleri maskesiz dolaşan vatandaşlara idari para cezası uygularken, bu konunun salgın hastalıkla mücadelede ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.
Bu arada meslek kuruluşları da sosyal mesafenin önemine vurgu yapmak adına üyelerine sloganlar içeren Küre Tekstil firmasının hazırlamış olduğu yelek ve dövizler dağıtıyor. Tuhafiyeciler Odası ile Sebzeciler Odası'nın yetkilileri tek tek tezgahları dolaşarak üyelerine bu kuralın önemini anlatıyor.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, koronavirüs salgının tehlikesine bir kez daha dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Başkan Mustafa Güler "Bayram pazarımız kuruldu ve yarında hizmet verecek. Tüm esnafımıza bol kazançlar diliyorum. Hepimiz malum hastalıkla mücadele içerisindeyiz. Her evden sadece bir kişinin pazara çıkarak hızlıca ihtiyaçlarını alarak evine dönmesini istiyoruz. Pazarlarımız kontrol altında ve görevli arkadaşlarımız hiç bir taviz vermeden kuralları uygulayacak. Lütfen sosyal mesafemize dikkat edelim ve maskesiz hiç bir şekilde dışarıya çıkmayalım" ifadelerini kullandı

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.