ORMAN KONULU RESİM YARIŞMASI

ORMAN KONULU RESİM YARIŞMASI

Gündem Yayın: 03 Mayıs 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 03.05.2014 17:16:07
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
4319 okunma
Google News

ORMAN KONULU RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

 

Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Orman konulu resim yarışması ödül töreni Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu’nun katılımlarıyla yapıldı.

 

            Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu şunları ifade etti:

 

            “Yeşile önem vermek bizim asli görevlerimizden bir tanesi diye düşünüyorum.  Bizim kültürümüzde bu zaten var. Peygamberimiz diyor ki “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprakla buluşturun”. Bu nokta itibariyle bizlerde elimizdeki fidanları toprakla buluşturmak ve yaşadığımız kenti yeşillendirmek bir kamu görevlisi ve Belediye Başkanı olarak asli görevlerimizdendir. Kütahya’da 10 yıl önce başladığımız ağaçlandırma çalışmalarımızda yaklaşık 70 bin fidanı Kütahya’da toprakla buluşturduk.

 

            Kütahya’nın yüzölçümü olarak baktığımızda % 54’ünün ormanlarla kaplı olduğunu görüyoruz. Öncelikli görevimiz mevcut yeşil alanlarımızı korumak, bunları sevmek ve daha canlı hale getirebilmektir. Bende yeni Belediye Başkanı olarak, Kütahya merkezde ağaç dikme ve yeşillendirme ile ilgili bu dönemde çalışmalarımıza önem vereceğiz. İnsanların daha yaşanabilir bir kenti paylaşmak ve gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Bu anlamda da durmadan bıkmadan çalışmamız gerekiyor.

 

            Ayrıca ben çocuklarımızdan piknik alanlarını, parkları korumasını ve büyüklerimize örnek olmasını istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu programı tertip eden ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ödül alan gençlerimizi kutluyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

            Ödül töreni programına; Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi Başkanı Sebahat Sarıoğlu, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Durmaz, Kent Konseyi Kültür Merkezi Sanatçıları, Dernek Başkanları, Dereceye giren okul öğrencileri velileri ve basın mensupları katıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.