Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çıtayı Yükseltiyor

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÇITAYI YÜKSELTİYOR: BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATLARI NOKTA ATIŞI, NÖRONAVİGASYON YÖNTEMİ İLE YAPILIYOR

Sağlık Yayın: 27 Ocak 2019 - Pazar - Güncelleme: 27.01.2019 10:22:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4499 okunma
Google News


Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi her geçen gün artan öğretim üyesi kadrosu ile  Sağlık hizmetlerine daha çok katkı veriyor, dünyada ki en son bilimsel yenilikleri halkımıza sunuyor. Şimdiye kadar Tıp Fakültesi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Dr. Hasan Emre Aydın ve Dr. İsmail Kaya tarafından hastanemizde 100’den fazla beyin tümörü vakası başarılı bir şekilde ameliyat edildi. Yakın zamanda öğretim üyelerinin talebi ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından nöronavigasyon cihaz imkanı sağlandı. Konuyla ilgili Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Emre Aydın şunları söyledi; “Kliniğimizde rutin kullanılan mikroskop, intraoperatif ultrason, endovizyon gibi cihazların yanısıra, ameliyat sırasında hastalıklı bölgenin yerini tam olarak bulmamızı sağlayacak navigasyon cihazını kullanmaya başladık. Beyin tümörü ameliyatları sırasında en önemli noktalardan birisi sağlam beyin dokusuna zarar vermeden tümörü çıkartmaktır. Bu ameliyatlarda tümörün yakınındaki sağlam beyin dokusuna mümkün olduğu kadar zarar vermemek ve sadece tümör bölgesinde işlemi yapmak için güvenilir yöntem navigasyon’ dur. Buna nokta atışı ameliyat yapmak da diyebiliriz. Bu işlem ile ameliyatların kalitesi artırıyor, ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonların da en az düzeyde olmasını sağlıyoruz. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği olarak dünyada mevcut olan, bilime dayalı en ileri teknolojiyi hastalarımıza sunabilme çabasındayız. Gerek Üniversite yönetimi gerekse de Sağlık Bakanlığı yönüyle İl Sağlık Müdürlüğü bize her yönüyle destek oluyor, önümüzü açıyorlar. Her geçen gün daha da iyi olacağız.” 
Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu ise öğretim üyelerini ve ekibi bu başarıları nedeniyle kutladı ve şunları söyledi: “Eskiden Kütahya’mız da bir Ultrason, bir MRI tetkiği için, hatta bir tirod kan testi için il dışına gidilirken şu anda ileri teknoloji ile beyin tümörü ameliyatları yapılır duruma gelindi. Şu anda imkansızlık ve yetersizlik nedeni ile il dışına olan sevkler oldukça azaldı, ancak amacımız çok uç bazı konular dışında bu sevkleri sıfıra indirmek. Elbette hastalarımız sosyal güvenlik kapsamında istedikleri İl’e gidebilir, özel-kamu istedikleri hastaneye başvurabilirler. Ancak şuna eminim ki artık bu tarz büyük ve özellikli ameliyatlar için bile İl’imizi, kendi hastanelerimizi tercih edecekler. Çünkü burada her türlü imkana sahipler, ayrıca başka bir İl’e gitme gelme zahmeti olmayacak, vatandaşlarımızın kendi memleketlerinde hastalarına destek imkanları daha rahat olacak. Önümüzde ki aylarda İl’imizin sağlık hizmetlerinde nitelik ve kapasite artışını hep birlikte gözlemleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın vizyonu ışığında İl’imize  sağlanan bu teknolojik imkanı nedeni ile tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.    

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.