" Sanatım ARTIK İşim"

" Sanatım ARTIK İşim"

Gündem Yayın: 11 Kasım 2014 - Salı - Güncelleme: 11.11.2014 10:01:17
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
2668 okunma
Google News

" Sanatım ARTIK İşim"

 İl Özel İdaresince hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Sanatım Artık İşim” isimli proje kapsamında, 3 aylık bir eğitim süresiyle kadın girişimcilere yönelik düzenlenen tezhip, minyatür, kaatı (kağıt oyma sanatı), ebru ve çini gibi el sanatları kurslarının kapanış sergisi açılışı, Vali  Şerif Yılmaz’ın katılımlarıyla Doğlarlı Konağında gerçekleştirildi.

     İl Özel İdaresince hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Sanatım Artık İşim” projesinde restorasyonu tamamlanan Doğlarlı Konağında yine aynı proje kapsamında tezhip, minyatür, kaatı (kağıt oyma sanatı), ebru ve çini sanatı üzerine kurs gören kursiyerler tarafından yapılan el sanatlarının kapanış sergisinin açılışında bir konuşma yapan Vali  Şerif Yılmaz şunları ifade etti:” Bugün kurumlararası işbirliği çerçevesinde yürütülen İl Özel İdaremiz, Dumlupınar Üniversitemiz ve Zafer Kalkınma Ajansımızın işbirliği ile gerçekleştirilen bu programda özellikle tarih kültür şehri diye bahsettiğimiz Kütahya'da geleneğimizi oluşturan medeniyetimizin belki de sanat yönünü ortaya çıkaran resim, minyatür, bizim anlayacağımız dille kağıt oyma sanatı, ebru, çini tahriri gibi sanatlarımızın hem devam ettirilmesi hem de bu alanda zaten birikimi olan Kütahya'nın bunu diğer özellikle dezavantajlı grup diye nitelendirdiğimiz kadınlarımıza öğretilmesi, bu meslek edindirme sayesinde de gerek kendi işini gerekse, başka bir yerde iş bulma imkanını sağlayacak kendi sanat hayatını sürdürebilecek bir çalışmanın başlatılmasıdır.

     Bugün itibariyle "Sanatım Artık İşim " projemiz sona ermiştir. Bu dönem içerisinde konağımızda KOSGEB girişimcilik kursu açtık. Bu kurslara 40 bayan arkadaşımız katıldı. Bu kurslar neticesinde de KOSGEB’in vermiş olduğu hibe ve desteklerden alma imkanına kavuşmuş oldu, “Sanatım Artık İşim” projesine 58 bayan kursiyerimiz katıldı. Kurslarını başarıyla tamamladılar. Bulunduğumuz Doğlarlı Konağı’da dahil olmak üzere İlimizde 400 den fazla tarihi tescilli bina var, büyük bir kısmı özel mülke ait, kamuya ait olan tescilli binalarda çok fazla sıkıntımız yok, büyük bir kısmını gerek Vakıflar gerekse diğer kurum ve kuruluşlar kendi binalarını yapmak üzere çoğu tamamlandı. Mülkiyeti özel şahıslarda olan yerlerle ilgilide vatandaşlarımızın kendi bütçeleri dahilinde bunu yapmaya imkanları olamıyor.

     O nedenle bu gerek Valilik, gerekse Belediye Başkanlığımız ile beraber, Kültür Bakanlığımızın ve TOKİ'nin desteğini almak şartıyla ilimiz ile ilgili genel bir çalışma başlattık. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra bizim tarihi alan dediğimiz Kale Civarını kapsayan alandaki tescilli binalarımızın büyük bir kısmını ayağa kaldıracağız. Buna çözüm olarak bir yol daha bulduk. Bu çalışmaların maliyetleri çok yüksek, binaların hem mülkünü satın alıyorsunuz, hem onarım işini yapıyorsunuz. Sonrasında kullanılması gerekiyor, yoksa çürümeye terkedilemez. O nedenle de biz bu binaları, gerek Belediye, gerekse İl Özel İdaresi olarak tarihi binalarımızı onardıktan sonra satışını yapıp yeni binalara kaynak oluşturma imkanına kavuşmuş olacağız.

     Burada özellikle tarihi dokuya sahip çıkmak her vatandaşımızın görevidir. Tarih sadece belirli kurum ve kuruluşların elinde değildir. Buna maddi manevi herkesin katkı vermesi gerekiyor. Eğer bir şehri ayağa kaldıracaksak bunu hep beraber yapmamız, gönülden destek vermemiz, gönülden sahip çıkmamız gerekiyor. Bu binayı yapıyoruz ama yan taraftaki gibi virana halde yıkılmak üzere durumda ise buraya kimse gelmez. Bu alanın tamamının bir düzen içerisinde bitirilmesi gerekiyor. İşte bu örnek çalışmalardan bir tanesidir. Zafer Kalkınma Ajansımızın ve İl Özel İdaremizin kaynaklarıyla Doğlarlı Konağımız ayağa kaldırıldı. Tarihi bir misyonu yerine getirmiş olduk.

     Satışa çıkarılan binalar ile ilgili de hemşehrilerimizin duyarlı olmasını, bize destek ve yardımcı olmalarını istiyorum. Bizlerin buradan Kâr elde etme amacı yok. Gerek İl Özel İdaresi gerekse Belediye olarak yapılan işlerden para kazanma ile ilgili bir düşüncemiz yok, sadece mevcut atıl vaziyette duran, yıkılmaya yüz tutmuş, büyük bir kısmı da tehlike arzeden bu binaları ayağa kaldırmak için kaynak oluşturmaktır. Yaptığımız harcamanın tamamını bize öderler ise hepsini devrederiz. Hem Belediye de hem Özel İdare de yaptığımız bu binaların tamamını devredebiliriz. Bu konuda ihaleye çıktık, ihale ile ilgili süreçlerde başladı.

     Bu projenin hazırlanmasında ve bu aşamaya gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Zafer Kalkınma Ajansımıza, İl Özel İdaremize, Dumlupınar Üniversitemiz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kurslara katılan tüm bayan arkadaşlarımıza, çoğu kimsenin evden çıkmadığı veya çıkarılmadığı bir dönemde kursa katılıp, kendi mesleğini edinip, kendi çoluk çocuğunun iaşesini sağlama adına, meslek edinip bunu devam ettirecek olan tüm bayan kardeşlerimize ben teşekkür ediyorum. İnşallah edinmiş oldukları meslekler ile Türkiye’de, Dünyada Sanatta adı duyulan arkadaşlarımız olarak temsilcilerimiz olurlar. Nereye giderseniz gidin, yurt dışında, yurt içinde, Kütahya’nın o sanata olan düşkünlüğünü her yerde görebilirsiniz. Katılımlarınızdan  dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

    Vali Şerif Yılmaz tarafından İl Özel İdaresince hazırlanan "Sanatım Artık İşim” isimli proje kapsamında, üç aylık bir eğitim süresi ile düzenlenen tezhip, minyatür, kaatı (kağıt oyma sanatı), ebru ve çini gibi  el sanatları kurslarına katılan kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.  

     Vali Yılmaz ve protokol üyelerince sergi açılışı sonrası sergi gezilerek, yapılan çalışmalar hakkında kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden bilgiler aldı.

     Kapanış sergisi açılışına Vali Şerif Yılmaz ile birlikte Kütahya Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Uğur Turan, İl Genel Meclis Başkanı Musa yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Daire Müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldılar.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.