Sebze fide satışlarında yoğunluk

Tuna işleyen - GÖRÜNTÜLÜ

Ekonomi Yayın: 27 Nisan 2021 - Salı - Güncelleme: 27.04.2021 10:51:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1812 okunma
Google News

Sebze fide satışlarında yoğunluk

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze fide satışlarında yoğunluk başladı.

 

Durak Mahallesinde bulunan işyerinde sebze fide satış işi yapan Kadir Şabahat, " Fide satışlarımız başladı. Çiftçilerimiz öncelikle sera olmak üzere, açık tarlaya dikimleri yapmaya başladılar. Hemen hemen tüm fide çeşitleri satılmaya başlandı. Ramazan ayının rehaveti de yavaş yavaş sonlandı. Şimdi ve bir aya kadar dikimler devam edecek seralara. Bundan bir hafta sonrasından itibaren çiftçilerimiz açık tarlaya da dikim yapmaya başlayacak. Özellikle profesyonel çiftçilerimiz seralara sırık çeşitleri tercih ediyor. Sırık salatalık olsun, sırık domates olsun, hem yüksek verimli hem de raf ömrü uzun kaliteli ürünleri tercih ediyorlar. Pandemi sürecinde özellikle vatandaşlar kahvehanelerden de çıkıp biraz da zorunlu olarak mecburen bağ ve bahçelere yöneldi. Herkes bir hobi bahçesi yapmaya başladı. Yasak saatleri dışında hobi bahçeleri olan vatandaşlarımız dikim yaparak, bahçesi ile uğraşarak az da olsa üretim yapmak daha mantıklı geliyor." dedi.

Sattığı fideler arasında domates, biber, salatalık, fasulye, çilek, bamya gibi sebze fide çeşitlerinin bulunduğunu söyleyen Şabahat,  " Fiyatlar geçtiğimiz yıl gibi 1 TL'den başlayarak 4 liraya kadar değişiyor. 4 TL olanlar aşılı çeşitler. Diğer seralara olan çeşitler ise 2 TL civarında satışı gerçekleşiyor. Vatandaşlarımıza fide dikimi konusunda detaylı bilgi vererek kaliteli ürün elde etmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.