STEM EĞİTİMİ

Gündem Yayın: 26 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.11.2021 11:48:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
784 okunma
Google News


STEM EĞİTİMİ  
Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri T.C. Zafer Kalkınma Ajansı projesi kapsamında STEM eğitimi alıyor. STEM; Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılığı olan, Science, Technology, Engineering, Mathematics kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Eğitimin kalıcı ve devamlı olabilmesi için farklı zümrelerin işbirliği içerisinde eğitim ortamında izlenen bir yöntem olarak ortaya çıkmıştır. Bu yöntem ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda öğrenmenin daha kolay ve kalıcı olduğu dolayısıyla da akademik başarıyı olumlu etkilediği sonucuna varılmıştır.
Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nce hazırlanan, T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek  Programı (MEGDEP) kapsamında finanse edilen "Okul-Sanayi İşbirliği ile Mesleki Eğitimde Endüstri 4.0 Dönüşümü" adlı projenin, donatım alımları tamamlandı. Şimdide öğretmen eğitimleri kapsamında STEM eğitimleri başlamış oldu. Anatolia Eğitim kurumu aracılığı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim görevlileri; Prof.Dr. Bülent Aydoğdu, Prof. Dr. Nil Duban ve Doç. Dr. Koray Kasapoğlu tarafından 30 saatlik "Mesleki Eğitimde STEM Eğitmen Eğitimi" faaliyetine başlanmıştır. Bu süreçte Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde görev yapan 15 öğretmen eğitil almaktadır.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.