TAVŞANLI’DA 6 PARTİ BİR ARAYA GELEREK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Siyaset Yayın: 26 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.11.2021 11:51:11
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2772 okunma
Google News

TAVŞANLI’DA 6 PARTİ BİR ARAYA GELEREK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
“OY İÇİN DEĞİL

MİLLİ BEKA İÇİN”

 


CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak 6 partinin Tavşanlı İlçe Başkanı ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada; “İlçemizin sorunları ve çözüm yolları hususunda fikir alışverişinde bulunarak, gerektiğinde birlikte hareket etmek ve yetkililer nezdinde girişimde bulunmak konusunda anlaşmaya vardık” denildi.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız, İYİ Parti İlçe Başkanı Uğur Öğüt, Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Fatih Bozan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Memiş Deniz, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Murat Uluçay, Deva Partisi İlçe Başkanı Ahmet Özten, CHP Tavşanlı İlçe Teşkilatı’nda ortak basın açıklaması yaptı. Ortak basın bildirisini okuyan Fisun Aktakka Yıldız, “Bizler; demokrasi bileşenleri, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olarak 6 parti; Genel Merkezlerimizin başlattığı, Türkiye’nin geleceğinin plânlanması konulu toplantıları, İlçemiz bazında da yapmaya karar verdik! Bizler de İlçemizin sorunları ve çözüm yolları hususunda fikir alışverişinde bulunarak, gerektiğinde birlikte hareket etmek ve yetkililer nezdinde girişimde bulunmak konusunda anlaşmaya vardık. Ülkemizin; Kurtuluş Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı yıllarından bu yana, içine düştüğü en kötü durumda olduğu bir gerçektir!  Dış siyaseti, dinimizi, ordumuzu, milliyetçiliği ve akla gelen- gelmeyen her konuyu iç siyasete alet ederek, hamasetle 3-5 oy için, Ülkemizin bekasını tehlikeye atan bu iktidara artık yeter demenin zamanı gelmiştir!  İşsizlik, yoksulluk tavan yapmış; Hukuk ayaklar altına alınmış ve memleketin her köşesinde yolsuzluk ayyuka çıkmışken susmak, Vatanını sevenlere haramdır! Verimli bir ovada yer alan İlçemizde bile tarım ve hayvancılık, her yıl daha da küçülmektedir. Çarşı-pazar, enflâsyon canavarının teşhir yerleri haline gelmiştir. Emekliler ve ücretliler ile küçük esnafın çaresizliği içler acısıdır. "İşte bu ahval ve şerait içinde" Bizler de susup oturmayarak, üstümüze düşen görev gereğince, muhalefet iş birliği ve siyasi seferberlik çağrısı yapma lüzumunu htik. Sesimizi, ülkenin her köşesinden duyurmak ve içinde bulunduğumuz yoksulluk, yolsuzluk ve liyakatsizliğe son verilmesini istemek, sadece siyasisi partilerin değil, tüm yurttaşların hakkı ve görevidir!  Bu iktidar 19 yılda Türk Ulusunu Türk-Kürt, Alevi-Sünni, zengin-fakir, kadın-erkek, yandaş-muhalif diye ayrıştırarak; etnik ve dinsel hassasiyetleri kullanarak iktidarını sürdürdü. Sıkışınca korku ve kaos yaratarak ülkeyi karanlığa sürükledi.  Demokrasiye, hukuk ve adalete, dürüstlük ve liyakate inanan bizler; bu durumun sürdürülemez olduğunu haykırmak için birlikteyiz! Her partinin ayrı siyasi görüşü ve dünya anlayışı vardır. Bu da demokrasinin gereği ve gerçeğidir. Ancak ülkenin selâmeti, birliği, dirliği ve bekası için, en kısa sürede yeniden Demokratik, hukuksal, parlâmenter sisteme, Demokratik Cumhuriyet rejimine dönülmesi, konusunda fikir birliği içindeyiz! Tüm olumsuzlukların kaynağı bu sistemdir! Güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmek için dostlarımızla, demokrasi güçleri ile hak hukuk, adalet, demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.  AHMET DİNÇ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.