TAVŞANLI MTAL’DEN YURT DIŞINA

Eğitim Yayın: 15 Mart 2022 - Salı - Güncelleme: 15.03.2022 12:52:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2260 okunma
Google News
Tavşanlı’dan Avrupa’ya staja gönderen ilk okul, aranan, donanımlı, kalifiye elemanlar yetiştiriyor.
 
Elektrik Elektronik Teknolji Alanı öğrencileri ve Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı öğrencileri Avusturya ve Romanya’da , Motorlu Araçlar Teknolji Alanın Öğrencileri Almanya ve Avusturya’da staj görecekler, Okul Müdürü Raşit KÜÇÜKKAĞNICI “Mesleki eğitimde başarılı olmak ve gençlerimizin mesleklerini en iyi şekilde öğrenmelerini sağlamak için okul ve proje yönetimi olarak tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz ülkemizin kalkınmasına destek olacakları için eğitimlerini en iyi şekilde almaları önem arz etmektedir.” diye konuşurken, Projenin destekleyen Ulusal Ajansa, ve Okulumun  Proje koordinatörü Gökhan ALAN’a ve  destek olan paydaşlara teşekkür etti.
 
TAVŞANLI'DAN AVUSTURYA VE ROMANYA'YA
 
Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ; Tavşanlı'dan Avrupaya öğrencilerini staja gönderen tek okul olarak 2022 de de geleceğe ışık tutuyor. Ulusal Ajans tarafından duyurusu yapılan Erasmus + kapsamında kabul olan proje ile Öğrenciler Romanya ve Avusturya ya gitmek için yola çıktılar."Öğrencilerimiz KNX ve CNC Eğitimi için Avrupa'da Stajda" isimli ve 2020-1-TR01-KA102-083032 numaralı proje ile Ulusal Ajans tarafından 61.204,00 Euro luk hibe desteği sağlanmıştır. Bu kapsamda Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolji Alanı 12 öğrencimiz ve 3 öğretmenimiz ile Mobilya İç Mekan Tasarımı Alanı 8 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz 30 gün süre ile Romanya ve Avusturya da bulunan KNX ve CNC sektöründe öncü olan firmalarda staj yapacaklardır. 
 
TAVŞANLI'DAN ALMANYA VE AVUSTURYA'YA
 
Ulusal Ajans tarafından duyurusu yapılan Erasmus + kapsamında Okulun proje koordinatörü Gökhan Alan’ın koordinesinde hazırlanarak kabul olan, proje ile Öğrenciler  Almanya ve Avusturya ya gitmek için yola çıktılar.Avrupa'da Staj ile İstihdama İlk Adım" isimli ve 2019-TR01-KA102-070153 numaralı proje ile Ulusal Ajans tarafından 25.293,00 Euro luk hibe desteği sağlandı. Bu kapsamda Okulun Motorlu Araçlar Teknolji Alanı 12 öğrencisi ve 3 öğretmeni 15 gün süre ile Almanya ve Avusturya da bulunan otomotiv sektöründe öncü olan firmalarda staj yapacaklar.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.