Tavşanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 16.07.2019 12:47:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1632 okunma
Google News

Tavşanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tavşanlı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında akşam programı saat 20:00'de saat kulesi önünden “Milli Birlik Yürüyüşü” ile başladı. İlçe protokolü ile vatandaşlar Mehter Marşı eşliğinde ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 


Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’ndaki konuşması sinevizyondan canlı olarak aktarıldı. Emperyalistlerin maşası olan FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar devam edeceği mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını zaman zaman Tavşanlılı vatandaşlar da alkışladı. 
Daha sonra halk oyunları ekibinin sahne almasının ardından resmi tören başladı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy’un yaptırdığı dua ile devam etti.
Duadan sonra sırasıyla Marmara Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Süleyman Derin, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Kaymakam Yüksel Kara birer konuşma yaptı. 
Başkan Güler buradaki konuşmasında bayrak vurgusu yaparak, Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla hareket ettiğini söyledi. 
Başkan Güler’in konuşması bitince sahneye ünlü sanatçı Yusuf Güney çıktı. Kahramanlık türküleriyle geceye renk katan Yusuf Güney, 15 Temmuz dolayısıyla hareketli parçalar seslendiremeyeceğini söyleyerek, daha sonra tekrar Tavşanlı’ya gelip dolu dolu konser vermek istediğini kaydetti. Başkan Güler, Yusuf Güney’e günün anısına hediye takdim etti. 
Program sela okunmasıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.