Tavşanlı ve Domaniç çiftçilerine küçükbaş dağıtımı gerçekleşti

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 29 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 29.06.2021 09:16:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1523 okunma
Google News

 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde damızlık koç dağıtım töreni gerçekleşti. Tavşanlı hayvan pazarında gerçekleştirilen törene Kütahya Valisi Ali Çelik, Milletvekili İshak Gazel, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Tarım Müdürü Orhan Özçalık, İl Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, Tavşanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Tarım Müdürü Özkan Parlak , Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar ve çiftçiler katıldı.  

 


  Kütahya Valisi Ali Çelik, " Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile kalkınmanın en temel öğesi olan tarımsal kalkınmanın bir ayağı hayvancılık. İlimizde 118 bin civarında büyükbaş, 690 bin civarında küçükbaş hayvan mevcut. Bunların ıslah edilmesine ilişkin çalışmalar var. İlimizdeki tarımsal kalkınma ile alakalı şunu söyleyeyim. 2020 yılında hayvancılık destek kapsamında 70 milyon TL tarım bakanlığımızın bize aktarmış olduğu bütçe var. Buna ilave olarak hayvancılığın desteklenmesi hususunda özelikle İl genel Meclisimiz Milletvekillerimiz büyük destekte bulundular." diyerek hayırlar vesile olması temennisinde bulundu. Törende İl Tarım Müdürü Orhan Özçalık yaptığı konuşmada ;"Değerli çiftçilerimiz üreticilerimiz özellikle bu günde bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum. İl Müdürlüğü olarak bize destek veren Sayın Valimize İl Genel Meclisimize huzurunuzda teşekkürlerimi arz ediyorum. Geçen hafta İl Meclis Başkanımızın belirttiği gibi üyelerimiz arasında 2021 yılı bütçesini sunduğumu zaman en çok destek alan 2. Kurum arasında yer aldık.Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Bize ayrılan bütçenin en faydalı şekilde değerlendirebilmek adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.İlimizin en önemli değerlerinden bir tanesi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği. Bunu bir adım ileri götürmek adına bu projeyi uygulamaya koyduk." dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz , " Biz her yıl bütçeyi yaparken İl müdürlüklerine belirli bir pay ayırıyoruz. İl Genel meclisi üyelerimizle yaptığımız görüşmede 2 konuya ağırlık verelim diye karar aldık. Büyük oranla altyapımızı tamamladık.Bunlardan birisi tarım diğeri turizm. 6,5 milyon gibi bir tutarı tarıma ayırdık. Koordineli çalışıyoruz. Ben hayvancılık potansiyeli ciddi anlamda büyük olan ilçemizde bundan sonrada katkılarımızın devam edeceğini düşünüyorum." diyerek hayırlı olmasını diledi. Kütahya AK Parti Milletvekili İshak Gazel, " Böyle güzel bir vesile ile buradayız. Burası az önce İl tarım müdürümüzün İl genel Meclisi başkanımızın da belirttiği gibi İlimiz küçükbaş hayvancılıkta büyük potansiyele sahip. Bu potansiyelin daha da artırılması için çok güzel projeler var. Tarım Bakanımızın nezdinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensibiyle ve İl Özel idaremizin büyük katkılar sağlıyor. Sayın Valimiz başta olmak üzere bu çalışmaları yapan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir müjdeyi de burada vermek istiyorum. Tabi burada Tavşanlı ve Domaniç ilçelerimiz var. Diğer ilçelerden de talep var. Mesela Aslanapa' da yapılan çalışmalar neticesinde70 yetiştiriciye damızlık koç dağıtımı yapılacaktı. Bunu da gelen talepler doğrultusunda oranın potansiyelinin göz önünde bulundurulması ile oradaki sayıyı arttırdık ve 105'e çıkardık. İnşallah önümüzdeki günlerde Aslanapa ilçemize dağıtım yapılacak. Kütahya’mızın bütün ilçelerine hayvancılık konusunda desteklerimizi devam ettireceğiz." dedi. Gerçekleşen projede 80 yetiştiriciye küçük baş hayvan dağıtımı kura ile yapıldı.
  Çiftçiler kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.