TEK SEANSTA 2 AMELİYAT

Sağlık Yayın: 19 Ekim 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 19.10.2019 16:09:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2364 okunma
Google News

TEK SEANSTA 2 AMELİYAT

PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tahir Atun H.Ç isimli hastanın  tek seansta mide fıtığı, reflü ve safra taşı rahatsızlıklarını tedavi etti.

Kütahya’da  yaşayan şehit annesi 51 yaşındaki H.Ç isimli hasta yıllardır muzdarip olduğu Reflü hastalığı ve safra taşı nedeniyle başvurduğu  PARKHAYAT Kütahya Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Tahir ATUN tarafından gerçekleştirilen kapalı (Laporoskopik) ameliyatla, tek seansta her iki hastalığından kurtuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Tahir ATUN, Reflü hastalığının yemek borusu ile mide arasındaki kapakçığın açık olmasına bağlı olarak ortaya çıktığını, toplumda çok sık görüldüğünü ve yıllarca ilaç kullanılmasına rağmen tam iyileşmenin sağlanamadığını ifade etti. Evladını vatana feda etmiş bir şehit annesini sağlığına kavuşturmanın ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Dr. Tahir ATUN, ameliyatta açık olan kapakçığın kapatılarak normale getirildiğini, böylelikle hastanın herhangi bir ilaca mahkum olmadan sağlıklı yeni bir hayata “merhaba” diyeceğini anlattı.

Safra taşı hastalığının ise kadınlarda daha sık görüldüğünü, yıllarca sessiz bir düşman gibi şikayet vermeyebileceğini ancak sorun oluşturduğunda, safrayolu tıkanması, sarılık, pankreas iltihaplanması vb ciddi sonuçlara sebebiyet  verebileceğini anlatan Dr. Tahir ATUN şöyle devam etti. “Safra taşları, özellikle yağlı bir yemekten sonra  sırta vuran ağrı şişkinlik, hazımsızlık yapabilir. Çoğu kez mide hastalıkları da eşlik eder. O nedenle benzer şikayetleri olan hastaların safra kesesi ultrasonu  ve mide endoskopilerini yaptırmalarında fayda var” dedi.

Kütahyada ilk kez gerçekleştirdiği  Reflü ve safrataşı ameliyatı nedeniyle mutlu olduklarını anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tahir Atun halkın sağlık göçünü önlemek amacıyla göreve başladıklarını ve nice üst düzey ameliyatları PARKHAYAT Kütahya Hastanesinde gerçekleştirerek halkımızın özlemini duyduğu hizmeti sunacaklarını ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.