TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmaları başladı!

Teknoloji Yayın: 09 Ağustos 2022 - Salı - Güncelleme: 09.08.2022 15:06:34
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1630 okunma
Google News

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmaları başladı!

 

 

Kurtuluşun şehri Kütahya, Büyük Zafer’in 100. yılında, TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmalarına ev sahipliği yapıyor.

98 ulusal ve uluslararası takımın İHA’larının kıyasıya mücadele edeceği yarışma; Vali Ali Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenle Altıntaş Zafer Havalimanı’nda başladı.

“KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK BİR GURUR VE ONUR”

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Ali Çelik, “Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, “ülkemin milli teknoloji hamlesinde ben de varım” diyen, bağımsız geleceğimizin teminatı binlerce gencimizi ağırlıyoruz. Bu ev sahipliği Kütahya için büyük bir gurur ve onurdur” dedi.

 

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GENÇLERE EMANET EDİLDİĞİ ŞEHİRDESİNİZ”

TEKNOFEST Serbest Görev İHA yarışmalarının Kütahya için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Kütahya, Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiği şehir. Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz! Atatürk bu sözü, Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonra bu topraklarda, kurtuluşun şehri Kütahya’da söyledi” ifadelerini kullandı.

“HER ALANDA KENDİNE YETEN BİR TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

TEKNOFEST’in hayal eden, düşünen, üreten gençler için çok önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Bağımsızlık benim karakterimdir!” prensibiyle her alanda kendine yeten bir Türkiye için üretmek zorundayız. Bugün burada teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda onu üreten bir nesil görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hayal ve fikir dünyanızın zenginliğiyle tasarladığınız İHA’ları görmek geleceğe dair inancımızı daha da güçlendirdi. Bizi, uzay ve havacılıkta çok başarılı yılların beklediğini şimdiden görüyor ve buna yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

“ARKANIZDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VAR”

Gençlere olan inancını ve güvenini paylaşan Vali Çelik, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 

“Sizler inanıp emek verdiğiniz, bizler de yolunuzdaki tüm engelleri kaldırdığımız müddetçe biliyoruz ki başaramayacağınız hiçbir şey yok. Sevmekten, hayal kurmaktan, düşünmekten, üretmekten, çalışmaktan ve hedefinize yürümekten asla vazgeçmeyin. Arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Bizlere Büyük Zafer’in 100. yılında bu gururu yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Bakanlığımıza, tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza şahsım ve Kütahya’mız adına şükranlarımı arz ediyorum. Büyük Zafer’in 100. yılı coşkusunu Kütahya semalarında yaşatacak gençlerimize başarılar diliyorum.”

TEKNOFEST Serbest Görev İHA yarışmalarının hayırlı olması temennisinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’ye geleceğin zaferlerini kazandıracak, dünyayı yeniden adalet ve merhametle buluşturacak gençlerle Zafer Havalimanında buluştuk. Türkiye’nin dört bir yanından 98 takımımız burada uçuşlarını gerçekleştirecek. Bu yarışmaların kaybedeni yok. Bu yarışmalara katılanlar, hayal kuranlar, araştıranlar, geliştirenler, üretenler Türkiye’nin geleceğine imza atacaklar ve hepsi bu yarışmaların kazananları olacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ali Çelik ile beraberindeki heyet stantları ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceleyip bilgiler aldılar.

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmaları, 14 Ağustos Pazar günü sona erecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.