TERMAL TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI KARADERİLİ

Turizm Yayın: 09 Mayıs 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 09.05.2018 10:46:08
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
3283 okunma
Google News

TERMAL TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI
KARADERİLİ 
Termal Turizmde ilimizin göz bebeği olan ve geçtiğimiz yıl 85 bin konaklama ile rekor kıran, yerli ve yabancı turistlerin tercihi Emet Termal Resort otelide bümyesinde bulunduran Karaderili şirketler grubu, Yalova’ya 180 milyon yatırım bedeline sahip 2 bin 200 yatak kapasiteli Yalova TermaCıty (Termal Şehir) ‘i kurdu.
Termal Sağlık Turizmi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emet Termal Resort İşletme müdürü Ramazan Sezer, İsveç, Norveç ve Danimarka’dan sonra Almanya ve Hollanda’daki bazı özel sigorta şirketlerinin de termal tedavileri için Türkiye’ye göndereceği hastalarının masraflarını karşılama kararı aldığını, bunun ülkemizde termal turizmi açısından önemli bir pazar payı oluşturacağını belirtti.


22 YILDA SAĞLIK TURİZMİNE DEV YATIRIM
22 yıldır sağlık turizmine en büyük yatırımı Karaderili şirketler grubu olarak kendilerinin yaptıklarını söyleyen Sezer  ; “Avrupa’nın termal kaynak lideri Türkiye’de termal devrimin ayak sesleri yükseliyor. Devletin teşvik desteği verdiği termal tesisler kendilerini yeniliyor ve yatırımcıya milyon dolarlık yatırımlar için cesaretlendiriyor. Devletimizin Sağlık Termal Turizmine verdiği desteğe bir teşekkür olarak 2014 yılında temeli atığımız 180 milyon yatırım bedeline sahip 2 bin 200 yatak kapasiteli vizyon projemiz  Yalova TermaCıty de artık son aşamaya gelindi. Kısa sürede tamamlayarak Marmara bölgesinin en büyük Termal otelini ülkemizin hizmetine sunacağız.” Dedi.
AVRUPA’DA TERMAL LİDERİ TÜRKİYE
Avrupa da en kaliteli termal su kalitesine sahip ülkenin Türkiye olduğunu belirten ve ülkemizin, dünyanın en önemli sıcak su kaynaklarına sahip yedinci ülkesi olduğunun altını çizen Ramazan Sezer ; “Türkiye, termal tesislerine de kalite getirince “Sağlık turizmi” alanında söz sahibi bir ülke haline geldi.” Diye konuştu.
85 BİN KONAKLAMA İLE REKOR KIRDIK
Yerli ve yabancı turistlerin Emet ilçesine ilgisinin her geçen gün daha fazla arttığını vurgu yapan Emet Termal Resort otel İşletme müdürü Ramazan Sezer ; “ İlçemiz belediyesine ait 2008 yılında Karaderili şirketler Group güvencesine emanet edilen Emet Thermal otel 2017 yılın da son 10 yılın zirvesine ulaşmış olup 85 bin  geceleme yaparak ilçemizin toplam geceleme sayısını 110 bin gecelemeye yükseltmiştir. Emet’in kalkınmasına öncülük etmiş ve 126 personel ile İlçemizin en büyük istihdamını yaratmıştır. Karaderili Şirketler Group’un, yine Termal yatırımı ve vizyon projesi Yalova Terma City 180 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 2014 yılında temelini attığı 2 bin 200 yatak kapasitesi Marmara Bölgesi’nin en büyük termal oteli Yalova TermaCtıy de son aşamaya geçildi. 5 yıldızlı olarak yapılan Yalova TermaCıty, 6000 M2 Spa alanı ile ve getirdiği yeniliklerle bölge turizmi ve otellerinin de kalite anlayışını da yükseltmiştir.20 yıldır Turizm sektörün de hizmet veren Karaderili Şirketler Grubu, sağlık termal turizm alanın en büyük yatırımı yapan şirketlerin başında gelmektedir. 55 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan ve yılda 700 bin turisti ağırlamayı hedefleyen Yalova TermaCıty, daha kapılarını açmadan bölge insanına kazandırmaya başladı. Yerli ve yabancı turistler çevreden alışverişi yaparak alışverişi canlandırırken gayrimenkul ve arsa değerleri de 4 yıl içinde yüzde 500 artmıştır. Karaderlili Group, Bodrum, Kuşadası ve Kütahya’daki otelleri ile başladığı serüveninde Yalova Terma Cıty projenin ‘ustalık eseri’ olması için gayret etti. Bu nedenle kaliteden ödün vermeyen Karaderili Şirketler Grubu 2016 yılının başında otelin pazarlaması için özellikle Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu’da 15 ayrı satış ofis açarak 1 yıl içinde Yalova nüfusu kadar yani 700 bin kişiyi getirmeyi planlamaktadır. Yalova Terma Cıty aynı zamanda Marmara Bölgesi’nin de en önemli iş ve toplantı merkezi olmaya aday olduğunu göstermektedir. Yalova Terma Cıty, hedef kitle olarak Ortadoğu’yu belirlese de Amerika’dan Avrupa Birliğine ve Asya ülkelerine kadar geniş kapsamlı bir pazarlama faaliyetine girişti. Küresel çapta etkin olan acentelerle anlaşmalar imzalamaktayız. ‘’Bu çabalarımızla dünyanın en kaliteli termal sularını kullanıma sunan tesisimizi ve Türkiye’nin doğal hazinesini herkese tanıtmayı hedefliyoruz. Bizim amacımız biz kazanırken ülkemizin de kazanmasıdır.” Diye konuştu.

TERMAL TESİSLER 12 AY HİZMET VERİYOR
Termal tesislerin ülkemizde 12 ay boyunca yerli ve yabancı turistlere hizmet verdiğini söyleyen Sezer ; “ Ülkemiz, kaplıca ve hamam kültürü bakımından zengin bir geçmişe sahip bir ülke. Yeraltı termal kaynaklarımızın Anadolu’nun dört bir yanında bulunması bizleri termal sulara karşı her daim aşina kılmıştır. Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar termal suları, tedaviyi destekleyici unsurdan ziyade bağışıklık sistemini ve bedenin fiziki yapısını güçlendiren gereksinimler olarak kullanmaktadırlar. Bu durum Avrupa ve ilgili ülkelerde yerleşmiş bir kültür niteliğindedir. Ülkemizde, yakın geçmişten bugüne geldiğimizde yavaş yavaş tüketici algısı bu kültüre yaklaşmaktadır. Geçmiş tarihlerde sadece rahatsızlığı olunca hatırlayan misafirlerin yoğunluğu söz konusuyken, yavaş yavaş vücudunu ve sağlığını korumak isteyen misafirleri de termal otellerde görmekteyiz.’’ dedi.

2016 yılından buyana, kaplıca tedavisini “Sağlık Hizmeti” alması gereken hastaların kaplıcada gördükleri tedavileri ve refakatçi masrafları SGK tarafından karşılanıyor. Termal Turizmde ilimizin göz bebeği olan ve geçtiğimiz yıl 85 bin konaklama ile rekor kıran, yerli ve yabancı turistlerin tercihi Emet Termal Resort da SGK nın Sağlık Hizmeti kapsamındaki Termal Oteller arasında yer alıyor. Ülkemizde doktorlar SGK ile anlaşma sağlanarak Emet Termal’e tedavi amaçlı hasta sevk edebiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.