Tunçbilek 12. Kültür ve Sanat Etkinlikleri Gerçekleşti

Kültür Yayın: 25 Temmuz 2017 - Salı - Güncelleme: 25.07.2017 11:04:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
5794 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek Beldesinde 12. Kültür ve Sanat Etkinlikleri büyük bir katılım ile gerçekleşti.  
  Tunçbilek Belediyesi tarafından makam aracı sünnet arabası yapılırken, 7 çocuğun sünnet ettirildiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.
  Gecede sanatçılar Erkam Aydar ile Ali Saruhan ve Kadriye Saruhan birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler.
  Kültür ve Sanat etkinliklerinde konuşma yapan Kaymakam Yüksel Kara bu tür etkinliklerin bir çok yönden faydalı olduğunu şu cümlelerle ifade etti,  “ Farklı sosyal guruplar ve kişiler arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve dostluğun muhabbetin özellikle yerleşmesi ve güzelleştirilmesi bir araya gelmesine bağlıdır. Tunçbilek Türkiye’de ve dünya da bir enerji markasıdır ve aynı zamanda bir maden şehri elektrik ve kömür üretiminde ön planda olan bir şehir. Bir değeri daha var Linyit Spor Tavşanlı’nın ve Tunçbilek’in değeri ilçemizin tanıtımında çok önemli roller üstlenmiş zamanında. Bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Festivalimizin hayırlı olması dilerim”
  Gecede konuşma yapan Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Tunçbilek’in  Türkiye’yi aydınlatan Türkiye’yi ısıtan kendi içinde mütevazı bir belde olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Sadece ve sadece Tunçbilekle bağımlı bir belde değil dünyanın her yerinde özellikle Türkiye’nin her yerinde ve her karesinde insanların tanıdığı bildiği oraları ısıttığı aydınlattığı bir yer. Ekonomik yönden sadece kendisine faydası olmayan bir belde, ama çok kişileri zengin eden özellikle çok büyük patronların dağlarından taşlarından para kazandığı bir yer. Ama baktığınızda kendi insanımız madenlerde işçi, bizim insanımız halen daha kömür çıkartmakla meşgul. Türkiye’yi aydınlatmak için termik santralinde çalışmakla meşgul. Biz buna da razıyız bu günlerimize de şükür. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin karanlık günlerinden aydınlık günlerine geçtiği milletimizin kendi kaderini çizdiği bir 15 Temmuz gecesini yaşadık. O gece şehit olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tunçbilek’ten onlara selam olsun diyorum, sizler adına selam olsun diyorum. Bugün Tunçbilek’te amacımız eylenmek muhabbet etmek sohbet etmek değil, amacımız 9 mahallemizdeki insanları birleştirip kaynaştırmak, onlar arasındaki muhabbet ilerletmek ve birbirleriyle daha iyi ve güzel bir şeklide gelecek bir yıl gibi bir süre içerisinde aralarındaki muhabbeti bir yere getirmek. Bu nedenle bu programın hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
  Daha sonra Kaymakam Yüksel Kara ve Belediye Başkanı Agah Aşkın sünnet çocuklarına birer altın taktı.
  Programa Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Ak Parti Tavşanlı ilçe başkanı Hilmi Gümüş, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, Jandarma ilçe Komutanı Tuğrul Demiryürek, Maden İş Sendikası Batı Anadolu Başkanı Yusuf Yaman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.