Türizm'de tarihi gün

Turizm Yayın: 12 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.03.2020 11:16:17
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
1762 okunma
Google News

TURİZM’DE TARİHİ GÜN TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) ’a bağlı 20 seyehat acentesi Kütahya ve çevresinin keşfedilmemiş turizm değerlerini görmek ve mevcut turizm potansiyelini tanımak, sonrasında yerli ve yabancı turistleri Kütahya ‘ ya çekmek için 14-15 Mart tarihlerinde ilimize ziyaret edecek. TURİST YAĞACAK! MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, geçtiğimiz yıl eylül ayında Belediye başkanları, Siyasi parti temsilcileri ve STK’ların da katıldığı bir etkinlik düzenleyerek, KÜTAHYA SENİ BEKLİYOR teması ile tüm turist ve turizmcileri Kütahya’ya davet etmişti. Türsab Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu ; “Kütahya seni çağırıyor projesi kapsamında, bu sese kulak verip Kütahya Fam Trip programına geliyoruz.” Dedi. İlimize gelecek Türkiye’nin en önemli tur şirketleri arasında bulunan firmaların ilimize daha gelmeden ilimiz hakkında aldıkları bilgilerden memnun oldukları kıza zamanda ilimize tur düzenleyecekleri öğrenildi. TÜRSAB GÜNEY MARMARA BAŞKANI SARAÇOĞLU KÜTAHYA BİZİ BEKLİYOR İSE BİZDE GELİYORUZ

 

 

Kütahya’nın turizm açısından kalkınması için çok önemli olan etkinlik hakkında konuşan Türsab Güney Marmara Başkanı Murat Saraçoğlu ; “ KÜTAHYA SENİ BEKLİYOR hastag ile başlatılan etkinlik tüm Türkiye’de büyük ses getirdi. Tüm yurtta olduğu gibi bizimde dikkatimizi çekti ve Kütahya bizi çağırıyorsa bizimde turizmciler olarak gitmemiz gerekirdi. Kütahya seni çağırıyor projesi kapsamında bu sese kulak verip Kütahya Fam Trip programına geliyoruz.” Dedi. Kütahya ve çevresinin keşfedilmemiş turizm değerlerini görmek ve mevcut turizm potansiyelini tanımak, sonrasında yerli ve yabancı turistleri Kütahya ‘ ya çekmek için Kütahya’ya geleceklerini ifade eden Saraçoğlu ; “Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş , Kütahya Valiliği , Kütahya Belediye Başkanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansının birlikte düzenlediği bu etkinliğe Güney Marmara Bölgesi’nde özellikle Kültür Turları yapan 20 Seyahat Acentesi sahibi ile katılım sağlayacağız. Kentin Devlet büyüklerinin turizme olan bakış açısı ve sektör profesyonelleri ile bir araya gelme istekleri Seyahat organizasyonları yapan Türsab acentelerimizi de motive etmiştir. Kültür turlarının gün geçtikçe önemini daha da fazla htirdiği turizm sektöründe tur programlarına Kütahya’yı dahil etmek ve güçlü bir destinasyon haline getirmek ana hedeflerimizden biri olacaktır.” Diye konuştu.

 

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ERBAŞ BU BİR BAŞLANGIÇ

 

Kütahya’nın bir çok ilde olmayan muhteşem doğa güzelliklerine ve termal sulara sahip olduğunu ancak kendisini yeterli tanıtamadığını belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Turizm için öncelikle kendinizi tanıtmanız gerekmektedir. Bu nedenle geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kütahya Seni Bekliyor teması ile bir turizm seferberliği başlattık. Sosyal medya organlarında kısa sürede o gün Türkiye gündemine yerleştik. Şimdi ise yavaş yavaş bunun meyvelerini almak büyük gurur vericidir. Ancak daha yolun başındayız. Bu bir başlangıçtır.”dedi. EN ÖNEMLİ SEYEHAT ACENTALARI

 

Kütahya’nın Türkiye’nin en önemli seyahat acentelerini ağırlayacağını ifade eden Erbaş ; “ İlimize gelecek olan firmalar kendi alanında Türkiye’nin en önemli turizm şirketleridir. Bu etkinlik sonrası göreceksiniz ki bu firmalar ilimize dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından yerli ve yabancı turistleri ilimize getirecekler. Sonra ise en büyük görev biz Kütahyalılara düşmektedir. İlimizi gelen turistleri öyle güzel tanıtmalı ve onları iyi bir şekilde ağırlamalıyız ki, onlarda ziyaretleri sonrası çevresindeki insanlara bizlerden duyduğu memnuniyeti ve ilimizin güzelliklerini anlatsın. Ben Kütahya’nın vekili olarak her gittiğim her bulunduğum ortamda, şehirde, ülkede ilimi temsil ettiğim bilinci ile ilimin güzelliklerini anlatıyor, herkesi Kütahya’ya davet ediyorum. Son olarak Almanya’da turizm şirketlerinin Almanya’dan Ülkemize turist kazandırmak amacı ile organize ettiği etkinliğe katılarak, Almanya’da yaşayan herkesi Kütahya’ya davet ettim. Bu etkinlikleri kesinlikle turizm açısından değerlendirmemiz gerekiyor. Sanayi alanında yapılacak olan dev yatırımlar için de bu tanıtım etkinliklerinin çok önemi var. Bu nedenle kişi, kurum, ayrımı yapmaksızın bu tür etkinliklere tüm Kütahya olarak sahip çıkmak zorundayız.” Açıklaması yaptı. ZAFER Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde TURSAB Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Eskişehir, İstanbul Bölge temsil Kurulu Başkanları ve seyahat acenteleri temsilcileri 14 Cumartesi günü Ilıca Termal Otelde Kütahya protokolü ile bir araya gelecek ve değerlendirme toplantısı yapılacak. Turizm seyahat acenteleri temsilcileri 14 ve 15 Mart tarihinde ilimizin turistlik mekanlarını gezerek buralarda yetkililerden bilgiler alacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.