Türkiye’nin İlk ve Tek Termal Kayak Merkezi Murat Dağı

Yaşam Yayın: 22 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 22.01.2021 16:57:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1587 okunma
Google News
Kar tatilini seviyor, kış sporlarıyla ilgileniyor ve benzersiz bir deneyim yaşamak istiyorsanız termal ve kış sporlarının bir araya geldiği Türkiye’nin ilk ve tek yeri Murat Dağı Termal Kayak Merkezi sizi bekliyor. 
 
Kütahya’nın Gediz ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı konuklarına bin 450 metre yükseklikte 41 derece sıcaklıkta termal su ve konaklama, bin 850 metre yükseklikte ise her disiplinde kayak keyfi imkânını sunuyor. 

TERMAL SU VE KIŞ SPORUYLA BENZERSİZ BİR DENEYİM

Murat Dağı sahip olduğu “doğa yürüyüş yolu”, “kayak merkezi”, ”kamping”, “fotosafari”, “flora ve fauna gözlemciliği”, “dağ bisikleti” , “dağcılık”, “off road” gibi alternatif turizm aktivitelerinin yapılabileceği bir bölgedir.
 
2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı, Türkiye’nin en yüksek noktasından çıkan termal su alanına sahip olup, ülkemizde hem termal hem de kış sporları alanına birlikte sahip olan tek yeridir.
 
Murat Dağı Termal Kayak Merkezi; termal turizm, kış turizmi, yayla turizmi ve doğa turizminin hepsini bir arada barındıran, potansiyeli yüksek bir turizm merkezi olarak öne çıkmaktadır.

BİN 450 METRE YÜKSEKTE SICAK SU ve YAYLALARDA KONAKLAMA İMKÂNI

Villa tipi evleri, apart motelleri, ahşap evleri ve kamp alanlarıyla aileniz ve sevdiklerinizle tercihinize göre konaklama imkanı sunan Murat Dağı’nın bin 450 metre yüksekliğinde iki adet kapalı hamam ve bir adet açık havuz bulunuyor. Kaplıcada yan yana inşa edilen iki hamamın Germiyanoğulları dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Kocahamam ve
 
Hacıdâna adlarıyla anılan hamamların sıcak suyu, dağın batıya dönük yamaçlarından çıkmaktadır.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.