Üç çocuk annesi marangoz ustası

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2021 - Pazar - Güncelleme: 09.05.2021 08:55:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1712 okunma
Google News

Üç çocuk annesi marangoz ustası oldu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde üç çocuk annesi Canan Kutlu (41), iki yıl önce eşine yardım etmek için başladığı işte usta oldu ve şimdi KOSGEB'den faydalanarak işini büyütmek istiyor.   

Canan Kutlu, eşinin çırak bulmakta sıkıntı yaşaması sonrasında kolları sıvayarak marangozluğa başladı.

Tavşanlı ilçesi Yeni Mahallede eşinin atölyesinde çalışmaya başlayan üç çocuk annesi Canan Kutlu, hedefinin KOSGEB'e başvurarak destek almak ve işleri büyütmek olduğunu ifade etti.

Eşi ile birlikte tüm gün atölyede çalışan Kutlu, şunları söyledi," Eşim ile birlikte mobilya imalatı yapıyoruz. İki senedir eşime yardım ediyorum. Beraber çalışıyoruz. Kapı, dolap gibi her türlü işi yapıyoruz. Tabi erkek işi diye adlandırılıyor, fakat bir bayan istedikten sonra yapamayacağı iş yoktur."

 

KOSGEB'e  (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) başvurmak istediğini belirten Canan Kutlu, " Bu alanda kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. KOSGEB'e başvurmak istiyorum. Belki eşime rakip bile olabilirim" diyerek espri yaptı.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Kutlu, " Sadece okula giderek değil boş vakitlerini de değerlendirsinler. Bunlar bir meslek bir altın bileziktir. Bu gibi işlerde pek çırak kalmadı. Arkadan yetişen yok. "

 

1986 yılından bu yana marangozluk yapan Mehmet Ali Kutlu da (46) çırak yok ve yeni elemanlar bulamadığı için eşinin kendisine yardım etmeye karar verdiğini ancak kısa sürede usta haline geldiğini söyledi. Gençlerin bu işlere çok hevesli olmadığını anlatan Kutlu, 'Eleman sıkıntısından dolayı eşimle birlikte çalışıyorum, eşimle el ele verdik çalışıyoruz, gayet memnunum. " dedi.

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.