Ürettiği mayayı tanıtmak için Tavşanlı'da

Kültür Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 09:56:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2726 okunma
Google News

Ürettiği mayayı tanıtmak için Tavşanlı'da

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Yaptığı nohut mayalı ekmeği tanıtmak için şehir şehir dolaşıyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kuruçay Beldesi Kuruçay Ekmek Fırınında Fikret, Nevzat ve Nihat Kunpan kardeşlere nohut ve soğan ile hazırlanan mayalı ekmeğin yapımını gösteren Köksal Durum açıklamalarda bulundu.

Kendine has üretmiş olduğu mayalı ekmeği tanıtmak ve yaymak için il il dolaştığını belirten Köksal Durum, " Amacımız nohuttan, soğandan, üzümden elde ettiğim mayalar ile doğal mayamız ile insanlara gelenek ve göreneklerimizi tanıtmak istiyoruz. Raf ömrü 10 gün olan, sindirimi kolay, sağlığa faydalı ekşi mayalı ekmeklerimizi üretmeye ve tanıtmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda hiçbir fabrikasyon maya katkı yoktur. Mayamız canlıdır ve anne şefkati göstererek onlara bakıyorum. Şu anda bana ait bu maya 12 yaşında ve ona gözüm gibi bakıyorum. Bu tanıtımlarımızı ve üretimlerimizi devam ettirmek istiyoruz." dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.