Uzmanlardan uyarı: “Teknoloji bağımlılığına dikkat!”

Teknoloji Yayın: 16 Aralık 2016 - Cuma - Güncelleme: 16.12.2016 11:05:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5492 okunma
Google News

Uzmanlardan uyarı: “Teknoloji bağımlılığına dikkat!”

Uzmanlar son günlerde artan ‘Teknoloji Bağımlılığına karşı velileri uyarıyor. Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Göneş, teknoloji bağımlılığı ile ilgili tedbirler alınması gerektiğini vurgulayarak, “Başta aileler olmak üzere herkes elini taşın altına koymalı. Bağımlılık yalnızca bireyi değil, herkesi etkiler.” diye uyardı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şubesi Başkanı Nuri Çetin ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Göneş, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nda Teknoloji Bağımlılığı ve zararlarını anlattı. Teknoloji Bağımlılığının her geçen gün artığına dikkat çeken Göneş, çocukların teknolojiye bağımlı olarak dillerinin değiştiğine dikkat çekti. Annelerin çocuklardan su istemesi yerine artık çocukların annelerden su istediğini aktaran Göneş, çocukların bir saniye bile oyundan kalkamadığını belirtti. Çocukların anne ve babalarına her türlü hakareti yaptıklarını söyleyen Göneş, “Evde teknoloji ile yaşayan çocuklar dışarıda sosyal olamıyor. Dışarıya alışkın olmadığı için çocuklar tavuklardan korkar oldu. Çocuklar tek başlarına herhangi bir problemi çözemiyorlar.” ifadesinde bulundu.

Çocukların teknoloji ile çok vakit geçirmemeleri gerektiğine vurgu yapan Göneş, teknolojiden uzak durabilmek için teknolojiye olan arzın rehabilitasyon süreci ile azaltılması gerektiğini kaydetti. Bu konuda en büyük yükün ailelerde olduğunu anlatan Göneş, “ Başta aileler olmak üzere herkes elini taşın altına koymalı. Bağımlılık yalnızca bireyi değil, herkesi etkiler. Aileler duyulmasın dememeli. Çocuklarda bağımlılık varsa bu en kısa sürede çözülmeli.” uyarısında bulundu.

Teknoloji ile birçok zararlı davranışın eve girebileceğini söyleyen Göneş, korkulacak bir zamanda olunduğunu belirtti. Çocuklara çok fazla özgürlük verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Göneş, “Çocuklarımızı gözetmek zorundayız. Bunları yapmazsak çocuklarımızı nereden alacağımızı bilemeyiz. Herkes için büyük bir tehlike. Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Erkeklerimiz okumaya mecbur, anneler okumaya iki kere mecbur. Çünkü anne sağlamsa o çocuğun yetişememesi mümkün değil. Bizi ayakta tutan ailedir.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.