VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ÇAVDARHİSAR’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

Gündem Yayın: 01 Haziran 2017 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2017 11:43:45
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
3564 okunma
Google News


Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde 23 köy ve 4 mahalle muhtarını kurum müdürleri ile bir araya getirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül, Belediye Başkanı Halil Başer, bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

“TEMEL HEDEFİMİZ İNSANIMIZIN MUTLULUĞU”

Muhtarların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdindeki önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, halka ulaşmanın ilk noktasının muhtarlar olduğunu söyledi. Vali Nayir, “Kamu görevini yürüten kurum ve kuruluşlar olarak temel hedefimiz insanımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri en kaliteli şekilde, en hızlı şekilde verebilmek. Tüm bu hizmetleri yürütürken vatandaşımızın hizmetleri nasıl değerlendirdiğini kontrol edebileceğimiz noktalar muhtarlarımız. Bu konuda bize örnek olan da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’da, kendi makamında 37. kez muhtarlarımızla toplantı yaptı.  Sayın Cumhurbaşkanımız o toplantılarda sizler aracılığıyla halkımıza mesaj vermiş oluyor. Bizler de gerek il merkezi gerek ilçelerimizde yaptığımız toplantılarda muhtarlarımızla görüştüğümüz zaman halkın tamamıyla görüşmüş sayıyoruz kendimizi. Sizler, bizim mesajlarımızı gidip kendi köy ve mahallenize iletecek, kendi köyünüzün, mahalle sakinlerinizin taleplerini de bize iletecek kişilersiniz” ifadelerini kullandı.
 
“KARAR SÜRECİNDE MUHTARIMIZ DA HALKIMIZ DA OLMALI”

Muhtarların ve halkın da karar sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ahmet Hamdi Nayir bu şekilde daha etkin ve hızlı karar alındığını söyledi. ‘Daha iyisi için çalışıyoruz’ diyen Vali Nayir, “Kamu hizmetlerinin yürütümünde bizlerin görevi elimizdeki imkanlarla en iyisini yapabilmek. Bunu yaparken de mutlaka yönetilenlerle birlikte karar vermek, onlarla birlikte ne yapılacağını planlamak ve uygulamak görevimiz. Yoksa ‘biz devletiz, ne yapılacağına biz karar veririz’ demiyor, sizlerin taleplerinin karar sürecinde yer almasını istiyoruz. Sizlerle birlikte yapmış olduğumuz işlerin daha başarılı olduğuna inanıyoruz. Muhtarlarımızı kattığımız işlerde yapmış olduğumuz faaliyetlerin daha korunduğunu görüyoruz. Bu yüzden karar sürecine muhtarlarımızı, insanımızı dahil etmek istiyoruz. Bu şekilde hem daha hızlı ve etkili karar aldığımıza, yapmış olduğumuz hizmetlerin, eserlerin korunmasında da bir sahiplik duygusu ortaya çıktığına inanıyoruz. Bundan 15 yıl öncesini kıyaslarsak zannediyorum ki gittiğimiz yol, diğer altyapı, haberleşme imkanlarıyla birlikte bakıldığında artık çok daha iyi bir noktadayız ama biz bu konuda bu kadar yeter demiyoruz. İyinin daha iyisi olduğuna inanarak hep birlikte karar verip, bunu daha da iyiye götürmenin bizim görevimiz olduğunu biliyoruz. Sizlerle birlikte daha güzeli, daha iyiyi gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.

“ŞİKAYET DEĞİL TALEP OLARAK GÖRÜYORUZ”

Makamların kendilerine bir emanet olduğunun altını çizen Vali Nayir, muhtarlara eksikleri ve taleplerini mutlaka dile getirmeleri gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Önemli olan görev yaptığımız süre içerisinde bize düşen sorumluluğu, emanet edilen işleri en güzel şekilde yapıp, arkamızda hoş bir seda bırakarak ayrılmak olmalı. Biz ona talibiz. Ayrıldıktan sonra ‘Görevini iyi yapan biriydi, burada da iz bıraktı’ denilmeli. 30 senelik meslek hayatım içerisinde ekip çalışmasına çok önem verdim, hala da aynı fikre sahibim. Eğer bir başarı sağlanacaksa takım ruhu içerisinde, ekip anlayışı içerisinde sağlanacaktır. Dolayısıyla ilçemizin, ilimizin dertlerini hep birlikte çözeceğiz. Bu toplantılarda bize getireceğiniz konuları bir şikayet olarak değil, talep olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“214 ÇİFTÇİYE 6 MİLYON 320 BİN TL DESTEK”

Köyleri daha yaşanılır kılmak için ciddi çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, Genç Çiftçi Projesinden Kütahya il genelinde 214 çiftçinin yararlandığını çiftçilere 6 milyon 320 bin TL destek sağlandığını aktardı. Vali Nayir, “Devlet olarak köylüyü köyde tutma projeleri kapsamında önemli işler gerçekleştiriyoruz. Genç çiftçilere, tarıma, hayvana destek vermeye çalışıyoruz. Dünya genelinde köy nüfusları azalır, şehir nüfusları çoğalır. Şuan köydeki kaynaklarımız tam değerlendirilse şehirden köye gelecek bir nüfus var. Köylerimizi daha yaşanır hale getirmeye çalışıyoruz. Sizlerin de bu çalışmalara destek olmanızı bekliyoruz. 2016 yılı asfalt programımızı 2017 yılında neredeyse 3’e katladık. Önümüzdeki yılların programını da çalışmaya başladık” dedi.

“KAÇAK KAZI VE TELEFON DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT”

Vali Ahmet Hamdi Nayir muhtarları kaçak kazı ve telefon dolandırıcılığı konusunda da uyardı. Halkın bu doğrultuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Nayir, “Son zamanlarda telefon dolandırıcılığı artmaya başladı. Muhtarlarımız bu işe özel bir önem versin, vatandaşı uyarsınlar. Hiçbir zaman jandarma, polis, valilik, kaymakamlık sizden para istemez. Hesaplarınız terör örgütünün eline geçti deniliyorsa kesin dolandırılıyorsunuz. Diğer yandan tarihimize, kültürümüze sahip çıkma açısından eğer kaçak kazılar, tarihi eserler üzerinde sıkıntılar varsa muhtarlarımız bu konularda çok dikkatli olmalılar. Jandarmamız kırsal alanda gerekli çalışmayı yapıyor. Varsa yörenizde bildiğiniz yerler jandarmamızla irtibat halinde olun. Tarihi eserlerin korunması, kaçak kazıların önlenmesi bakımından sizlerle yardımlaşma içerisinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
 
Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül'ü de makamında ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir görev yerinin hayırlı olmasını dileyerek ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Yurdagül'den bilgiler aldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.