VALİ AHMET HAMDİ NAYİR DOMANİÇ’TE MUHTARLARLA

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 26.07.2017 12:13:08
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3070 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR DOMANİÇ’TE MUHTARLARLA BULUŞTU
 
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ‘tanışma ve değerlendirme’ toplantılarının 8.’sini Kütahya’nın Domaniç  ilçesinde gerçekleştirdi. Vali Nayir toplantıda, 31 köy ve mahalle muhtarlarını kurum müdürleri ile  bir araya getirdi.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Domaniç Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, , İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, ilgili daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.
 
Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir hizmetin iki kesimi olduğunu ve her iki kesimin de birbirini iyi tanıması gerektiğine dikkat çekti. Vali Nayir, “bizler bu salonda bulunan kişiler olarak hem Kütahya’da hem de Domaniç’te kamu hizmetini yürüten kişileriz. Gayemiz muhtarlarımızla bir araya gelerek kamu adına yürüttüğümüz çalışmaları hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimler olarak yaptığımız çalışmaları ve yansımalarını görmek. Muhtarlarımız kendi mahalle ve köylerini temsilen seçildikleri için sizlerle yapmış olduğumuz toplantıyı o ilçenin tamamıyla yapılmış bir toplantı olarak değerlendiriyoruz. Varsa aksayan, eksik yönlerimiz onları tamamlamaya çalışıyoruz. Yürüttüğümüz kamu hizmetinde esas olan vatandaş memnuniyetidir. Biz devlet tarafından atanmış kişiler olarak veya sizlerin seçtiği yerel yönetim görevlileri olarak yürüttüğümüz faaliyetlerin temel amacı insanımızın ihtiyaç duyduğu başta emniyet, asayiş olmak üzere, eğitim, altyapı, kültür ve turizm gibi her alanda ihtiyaçları tespit edip onları gidermeye çalışmak. Bu işin bir ucunda hizmeti veren diğer ucunda da bu hizmetten yararlanan, bu hizmetle ilgili olarak talepte bulunan kesim var. Bu iki kesimin birbirini bilmesi, tanıması lazım. Bu iki kesim arasındaki bağları olabildiğince kuvvetli tutmamız lazım” dedi.
Sorumlu bulunduğu mahalledeki, köydeki hizmetlerin hangi derecede yapılıp yapılmadığını takip edip bize ulaşabilecek kamu görevinin ve demokrasinin de ilk başlangıcının muhtarlar olduğunu ifade eden Vali Nayir;” Biz muhtarlarımızın bu konudaki değerlendirmelerine önem veriyoruz.  Muhtarlarımızdan alacağımız bilgi bizi daha iyisini yönlendirecek en temel, en doğru bilgidir diye düşünüyorum. Sizlerin temsil ettiğiniz mahallenin, köyün bütün insanlarını buraya getirmişsiniz diye sayıyoruz. Onun için biz Domaniç’e geldiğimizde buradaki insanların tamamıyla görüşmüşüz kabul ederek geri dönüyoruz. Bu konuda bize örnek gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız. Muhtarlarımıza verdiği önemi herkes biliyor. Belli periyotlarla 81 ilden çağırdığı muhtarları Külliyede ağırlayarak orada muhtarlarımız üzerinden direk mesajları mahallelerimize, köylerimize kadar iletiyor.  Daha geniş manada bütün kamuoyuyla da  mesajlarını oradan veriyor. Bizlerde illerde Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, hükümetimizin temsilcileri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı bu yolda ilçelerimizde muhtarlarımızla bir araya gelip onlarla birlikte yapacağımız çalışmalarda bize yol gösterici olmalarını istiyoruz. Her istenilen birebir aynen yerine getirilecek diye düşünmeyelim.   İhtiyaç duyulan konuların imkanlar ölçüsünde çözümünü sağlayacak bir ara formülünü hep beraber bulmamız lazım.
 
“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN BAŞLANGIÇ NOKTALARIDIR”
 
Muhtarlarımız seçimle gelen ilk nokta, demokrasinin de başlangıç noktaları. Dolayısıyla köydeki asayişin, emniyetin temininden, köydeki altyapının oluşturulmasına kadar muhtarlarımızın mutlaka kendi üzerlerine düşen görevleri var. Onları da bihakkın yerine getiriyorlar. Muhtarlarımız, mahallelerinin ve köylerinin ihtiyaçları konusunda yapılması gerekenleri ilgili mercilere iletme konusunda gayret içerisinde olduklarını gördüm. Ben sizlerin adına bütün Kütahya’daki muhtarlarımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.
Birlik beraberlik ortamını istiyoruz. Yerel yönetim, merkezi yönetim iş birliğini sağlamaya çalışıyoruz. Buna üniversitelerimizin destek vermesini istiyoruz, üniversitelerimizin mutlaka halkın içine karışarak yönetimin bir parçası olduğunu gösterip, yönetime yardımcı olmak için elinden geleni yapmalı.3. bir husus da Sivil Toplum Kuruluşları. Derneklerimiz, Vakıflarımız da ilçemizin problemlerinin çözümünde, il ve ilçenin tanıtımında etkin rol almalılar. Eğer bu iş birliği gerçekleşirse biz bu güçle üzerimize düşen görevi yapmada daha etkili, daha verimli oluruz. 
 
Kütahya olarak baktığımızda gerçekten çok büyük potansiyelimiz var. Bazı ilçelerimizin çok büyük yeraltı potansiyeli, doğal kaynakları, kömürleri, madenleri, borları, sıcak suları var. Bazı ilçelerimize baktığımızda tarihi, turistik çok büyük özellikleri önemleri var.  78 milyonun hepsini ilgilendiren Hayme Ana gibi çok önemli büyüklerimiz var. Yine Kurtuluş Savaşında ev sahipliği yapmış önemli topraklarımız var. Bunların bizim tarafımızdan bilinip ülkemize, dünyaya tanıtılması lazım. Hafta sonu Aizanoi’daki programda 25 ülkenin büyükelçisi geldi ve hepsi de hayranlığını ifade ederek ayrıldı. Aynı şeyi bütün ilçelerimizde yapmak mümkün, potansiyellerini, güzelliklerini tanıtmak mümkün. Bu zenginlikleri bize emanet eden devletimiz bizden bir şeyler de bekliyor; Bunları bilin, tanıyın, tanıtın ve bunlardan istifade edin, bir gurur, onur  olarak gerekirse ekonomik olarak istifade edin…
 
“KAMUNUN VATANDAŞA KAPISI HER ZAMAN AÇIK OLMALI”
 
Şeffaf ve insan odaklı yönetim vurgusu yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, muhtarların istek ve taleplerinin titizlikle takip edileceğini söyledi. Vali Nayir, “Kamunun vatandaşa kapısı sürekli açık olmalı, şeffaf bir yönetim olmalı. Kütahya’da göreve başladığımdan beri hep bunu sağlamaya, ‘görüşemiyorum’ diye bir problemi kabul etmediğimi söylemeye çalıştım. Kaymakamların nezdinde bana bağlı olan merkezi idare nezdinde buna ait bütün paylaşımları her ilçe ziyaretimde paylaştım. Devlet milleti için var. Bu kapının da en açık olması gereken yer muhtarlarımız. Bizler, yürüttüğümüz çalışmalarda milletimizin ihtiyacını giderme noktasında görev ve sorumluluk aldığımız için sizlerle olan toplantılarımızda da milletimizin taleplerini, milletimizin bize ulaştırmak istediği hususları değerlendirmek üzere burada bulunuyoruz. Güzelin güzeli mutlaka vardır. Bir şeyi yapıyorsak buna kanaat edip bu kadar olur deme noktasında olmamalıyız. Bunun daha iyisini yapan yer varsa onu örnek almalı, çalışan bütün dairelerimiz de kendisine bir hedef koyup daha etkili, daha süratli, daha masrafsız yapılabilecek işler varsa bunun gayreti içerisinde bir çalışma yapıp bunu bizimle paylaşmalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir’in Domaniç’in her sorunuyla, her talebiyle yakından ilgilendiğini ifade eden Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, Vali Nayir’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.