VALİ AHMET HAMDİ NAYİR MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Gündem Yayın: 24 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 24.10.2018 14:39:18
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1884 okunma
Google News

 VALİ AHMET HAMDİ NAYİR MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle köy ve mahalle muhtarları ile yemekte bir araya geldi.
 
Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcıları Mustafa Güney ile Arif Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, bazı daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Köy ve mahalle muhtarlarını il protokolü ile bir araya getirme amacıyla düzenlenen programda birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Bugüne dek görev yapmış tüm muhtarlarımıza saygılarımı sunuyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 


 
“MUHTARLARIN VE KIRSAL KESİMİN SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ”
 
Muhtarların çalışma alanlarında karşılaştığı tüm sorunlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle çözüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, muhtarlarla sık sık bir araya gelip istişarelerde bulunduklarını söyledi. Başkan Saraçoğlu, “Geçtiğimiz 13 yılda kırsal kesimin büyük sorunu olan kanalizasyon, altyapı sorununu bu dönemde hep birlikte gündemden çıkarmıştık. Şu dönemde gelinen noktada yüzde 95’in üzerinde köyümüzün altyapı sorunu giderildi. Merkezde 65 mahalle muhtarımız var, hepsiyle sık sık bir araya geliyor, istişarelerde bulunuyoruz. Muhtarlarımızın hem idari hem de çalışma alanları noktasında geçmişte yaşadığı sorunlar Cumhurbaşkanımızın desteğiyle çözüldü. Belki bizlerden daha çok Cumhurbaşkanımızla bir araya geldiniz. Belki ilk defa Türkiye Cumhuriyeti Başkanına taleplerinizi direkt ilettiniz. Taleplerinizi imkanlar ölçüsünde yerine getirme gayretini gösterdik. İnşallah bundan sonra da aynı çalışma azmini hep birlikte yerine getirme gayretini göstereceğiz” diye konuştu.
 
“DEMOKRASİMİZİN İLK ADIMI”
 
“Devlet olgusunun ilk başladığı yerlerden biri muhtarlıklardır” diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Köylerinde ve mahallerinde devlete ait iş olduğu zaman devreye giren, vatandaşımızın dili olan, bizlerin de gözü olan yerlerdir muhtarlıklar. Demokrasimizin de ilk adımıdır muhtarlıklar. Seçme ve seçilmenin ilk yapıldığı köylerimiz ve mahallerimiz. Kendi temsilcilerini seçerek muhtarlar ve ihtiyar heyetleriyle birlikte alınması gereken kararları, yapılması gereken işleri birlikte yapmaya gayret ederler” şeklinde konuştu.
 
“MUHTARLARDAN YETERLİ DESTEĞİ GÖRDÜM”
 
Muhtarların merkezi ve yerel yönetimin bir parçası olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yürüttüğümüz hizmetlerde muhtarlarımızın taleplerini öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Yapılabilecek işlerde de birlikte karar verip birlikte devam etmeye çalışıyoruz. Hamdolsun köylerimiz artık mahallerimizin sahip olduğu imkanlara sahip olmaya başladı. Yollar, içme suyu şebekeleri ve oyun gruplarına kadar, imkanımız yettiği ölçüde köylerimizi de şehir hayatına ulaştırmaya çalışıyoruz. İnsanımızın mutluluğu için bütçe imkanlarımız doğrultusunda sizlerle birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Görev sürem içerisinde muhtarlarımızdan yeterli desteği gördüğümü söylemek istiyorum. Arkadaşlarımızın olmayan işlerde de bizi anlayışla karşıladıklarını gördük. Varsa imkânlarımız dahilinde birlikte bir şeyler yapmaya çalıştık olmayan hususlarda da gerekçelerini birlikte paylaştık” dedi.
 
“KÜTAHYA’YA YAKIŞIR BİR SÜREÇ OLACAK”
 
2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlık sürecinin başladığını, Kütahya’nın diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçim sürecini de olgunlukla tamamlayacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İlk basamağı muhtarlık, il genel meclisi, belediye başkanları, belediye meclis üyeleriyle devam edecek olan bir seçim sürecimiz olacak. Sahip olduğumuz demokrasi nimetini yine milletin iradesini sandığa yansıtacak şekilde bir daha görmüş olacağız. İnşallah onda da Kütahya’mız olarak bize yakışır bir tarzda, olgunluk içerisinde bu süreci de tamamlamış olacağız” dedi.
 
Program, köy ve mahalle muhtarlarının istek ve arzularını dile getirmesinin ardından sona erdi.
  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.