Vali Çelik öğrenci ve öğretmenlerle söyleşi yaptı

Eğitim Yayın: 18 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.02.2021 11:38:19
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
1541 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ali Çelik, Çamlıca Ortaokulu tarafından video konferans sistemiyle düzenlenen “Kariyer Günleri” programında öğretmen, öğrenci ve velilerle söyleşi yaptı.

Söyleşinin ilk bölümünde öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ali Çelik, yüz yüze ve uzaktan eğitim hakkında istişarelerde bulundu; öğrencilerin durumu hakkında bilgiler aldı. 

Başarılı bir eğitim için herkese görev düştüğünü kaydeden Vali Ali Çelik, “Başarının en önemli paydaşları; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz. Yapabileceğimizin en iyisini yapmalı, başarabileceğimizin en iyisini başarmak için de gayret içinde olmalıyız” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ELİNİZDE ANAHTAR VAR”

Öğretmenlerin hayata baktığı pencerenin öğrencinin yaşamdaki duruşunu ve bakış açısını etkileyen en önemli etkenlerden biri olduğunu kaydeden Vali Çelik, “Okul öncesi eğitim hayatıyla birlikte düşünürsek çocuklarımız anne ve babasından çok öğretmenleriyle zaman geçiriyor. Dolayısıyla sizlerin durduğu yer, hayata bakış açınız çocuklarımızın hayatına çok fazla etki ediyor. Bugün şikâyet ettiğimiz bütün konuların ana ekseni eğitim ve öğretim. Yaşanılan sorunları çözmek için elinizde çok ciddi anahtarlar var. Sizlerden isteğim; çocuklara katkı sunmak için bilginizi, iyi niyetinizi, vicdanınızı sonuna kadar harcamanız” diye konuştu. 

“ÖNCELİĞİMİZ MERHAMETLİ VE İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK OLMALI”

Başarının yalnızca sınavda, diplomada değil evrensel ahlak ilkelerinde, milli ve manevi değerlerde de hedeflenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Çelik, “Vicdanlı, merhametli, ahlaklı çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Mesleki anlamda yeterliliğin yanında çocuklarımızın iyi birer insan olmasına katkı sunmalısınız. Bu anlamda çaba gösteren, çocuklarımızın hayatına dokunan öğretmenlerimize teşekkür ediyor; mücadelenizin ve katkınızın artarak devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

“43 BİN 959 VATANDAŞIMIZ AŞI OLDU”

Salgın sürecinin beraberinde getirdiği olumsuzluklara rağmen eğitim ve öğretimin devamı için büyük bir çaba gösterildiğini kaydeden Vali Çelik, “15 Şubat’ta köy okullarımızla başladığımız yüz yüze eğitim-öğretim sürecinin 1 Mart’tan itibaren 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarıyla devam etmesi için hazırlıklarımız sürüyor. Toplumun ayakta kalması için tedbirleri geliştirmeye çalışıyoruz. Son 10 günde ne yazık ki ciddi artış oldu. 2 ayda elde ettiğimiz kazanımları kaybettik. En önemli gücümüz aşı, maske ve mesafe. Bugün itibarıyla 43 bin 959 vatandaşımız aşısını oldu. Kütahya’nın birkaç dezavantajı var: en yaşlı nüfusa sahip 9 ilden biriyiz ve akciğer hastalıkları yaygın. Dolayısıyla vaka sayısında artış olduğunda riskler katlanıyor. Tedbirleri uygulamaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Öğretmenlerin istek ve taleplerini dinleyen Vali Çelik, “İşinizi kolaylaştırmada bizlere düşen ne varsa yapmaya hazırız. Her zaman yanınızdayız” dedi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Söyleşinin ikinci bölümünde öğrenci ve velilerle buluşan Vali Ali Çelik; öğrencilik yıllarını anlattı, meslek hayatına ilişkin bilgiler verdi. 

Öğrencilerden gelen soruları da samimiyetle yanıtlayan Vali Çelik, onlara nasihatlerde bulundu.

“HAYALLERİNİZE ULAŞACAĞINIZDAN ŞÜPHEM YOK”

8. sınıf öğrencilerine sınavlarında başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Vali Çelik, “Okulumuzun bizlerde bırakacağı şey bilgi düzeyindeki gelişim ve öğrenimin toplumsal yaşamdaki kazanımlarını elde etmek. Yaşamlarınızın nasıl olacağına ilişkin sorularınızın en güzel yanıtlarını bulacağınız yer okullar. Öğretmenlerimiz ciddi çaba içerisinde, velilerimiz özel ilgi gösteriyor. Sağlıklı bir eğitim öğretim hayatı geçirdiğiniz takdirde ne hayal ediyorsanız ona doğru hızla ulaşacağınızdan benim hiçbir şüphem yok” dedi.

“NE İSTEDİĞİNİZE KARAR VERİN VE GEREKENİ YAPIN”

Öğrencilerin gerekli sorumluluk ve çalışmaları yerine getirdiği takdirde başarıya mutlaka ulaşacaklarının altını çizen Vali Çelik, “Buradaki temel konu ne istediğinizi bilmeniz ve o isteklere yönelik çalışma gerçekleştirmeniz. Bunun başlangıç noktası da okuma alışkanlığı. Eğer düzenli okuma alışkanlığı elde ederseniz başarı da beraberinde muhakkak geliyor” ifadelerini kullandı.

Vali Ali Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“KARAMSARLIĞA VE ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN”

Hayatınızdaki her değişiklikte, her alanda fırsat yakalamak için çaba sarf edin. Umutsuzluk ve karamsarlığa asla düşmemelisiniz. En zor durumda bile içinizdeki o dua etme gücünü kaybetmeyin. Dua, istek ve hayal etmek sizler için en büyük çıkış noktası olacak.  Hayal ettiğiniz her şey aslında bir duadır. 

“SİZLER BU ÜLKENİN YARINLARISINIZ”

Size güveniyoruz. Ülkemiz sizin ellerinizde daha iyi yerlere gidecek. Eksik olan her şeyi sizler tamamlayacaksınız. Sizler bu ülkenin gelecekteki karar alıcıları olacaksınız. Eleştirdiğiniz, eksik gördüğünüz her şeyi düzeltmek için imkânınız olacak. Bir ağabeyiniz olarak sizlerden en büyük beklentim iyi bir insan olmanız. Vicdanınızı hiçbir zaman kaybetmeyin, maddi hırslara asla kapılmayın. İyiliğin, adaletin ve doğru olanı yapmanın size değer kattığını unutmayın. Değerli insan olmak birçok şeye sahip olmakla ilgili değil, değerli insan olmak özü sözü bir olmaktır. 

“KÜTAHYASPOR’A OLAN SEVDAM VE ÇABAM ARTTI”

Vali olmasıyla birlikte hayatında nelerin değiştiği sorusuna da yanıt veren Vali Çelik, lise eğitimini aldığı ve meslek hayatına başladığı Kütahya’ya vali olarak atanmasıyla Kütahyaspor’a olan sevdasının arttığını söyledi. 

Vali Çelik, “Vali olunca sorumluluk artıyor ve daha fazla sorumluluk alıyorsunuz. Ailenize daha az zaman harcıyorsunuz değişen en önemli şeylerden birisi bu. Gençlere ve çocuklara karşı olan görev bilinci daha da yükseliyor. Sizlerin daha iyi bir ortamda eğitim öğretim görmesi, daha bir iyi bir ülkede yaşaması için de bir motivasyon ve arayış içerisine giriyoruz. Bir de Belediye Kütahyaspor’a ilişkin içimdeki sevda arttı. Kütahyaspor’un başarılı olması için dua ve çaba içerisine girdim. En önemli farklardan birisi de bu” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.