VALİ NAYİR'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER VE TÜRK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI

Gündem Yayın: 09 Ocak 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 09.01.2017 14:20:36
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2997 okunma
Google News

VALİ NAYİR'DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER VE TÜRK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI
"Basınımız, kamuoyunun gözü, kulağı ve vicdani kanaati olma gibi önemli bir kamu görevini ifa etmektedir.

Ülkemizin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinin vazgeçilmez unsurlardan biri de özgür ve tarafsız basındır. Biz; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Türk İdareciler Gününü bir arada kutlamaktayız.    

İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. Bu yönüyle kamusal görev yapan basın, insanların yaşadığı yer ve sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır.    
 
Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan basın-yayın kuruluşlarımızda; toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi yerine getiren ve fedakârca çalışan basın mensuplarımızın, her ortamda çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir.  

Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine ve açık toplum hedefine ulaşılmasına değerli katkılar sağlamaktadır.     

Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. 

İletişim teknolojilerindeki yeniliklerle birlikte bugün, insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Dolayısıyla basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek etik ilkelerinin önemi her geçen gün artmaktadır.

Basın mensuplarının çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin sağlanması Devletin olduğu kadar, basın-yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasındadır.  

Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının,"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü ve Türk İdareciler Günü olması nedeni ile de tüm idarecilerimizin “Türk İdareciler Günü” nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim."
 

                                                
                                                                                                                                     Ahmet Hamdi Nayir
                                                                                                                                        Kütahya Valisi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.