VALİ NAYİR MURAT DAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ’Nİ İNCELEDİ

Turizm Yayın: 25 Eylül 2016 - Pazar - Güncelleme: 25.09.2016 11:56:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4706 okunma
Google News


Vali Ahmet Hamdi Nayir Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın bin 450 metrede bulunan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'nde yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir’e, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile ilgili Gediz ilçe protokol üyeleri eşlik etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet ilk olarak 24 Ocak 2016 tarihinde çıkan yangın sonrası kül olan sosyal tesislerin yer aldığı alanı inceledi. 

Vali Nayir daha sonra Dokuz Çam Yaylası ve Kirazlı Yaylası’ndaki evler ile Türkiye İzcilik Federasyonu Murat Dağı Tesisleri'ni gezdi, Murat Dede Türbesi’ni ziyaret etti. 

Murat Dağı kaplıcalarında yapımı hızla devam eden verandalı ve seyir teraslı ahşap kafeterya,yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan 22 adet apart motellerde ve yapımı tamamlanan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’ne ulaşım sağlayan S virajları olarak bilinen alandan itibaren 1 km’lik yolun küp taş kaplama çalışmaları hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan destek kapsamında İl Özel İdaresi vasıtası ile yapılan yol çalışmasında 6 bin metrekarelik küp taş kullanılacağını belirtti.

Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’nde konaklama, seyir teraslı kafeterya, 2 bin 500 yatak kapasitesine yetecek sıcak su rezervinin bulunması ve çevre düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Saraoğlu, “Termal Turizm Merkezi bölgenin en kapsamlı, insanlarımızın her anlamda aileleriyle hoşça vakit geçirebilecekleri ender yerlerden birisi olmaya devam edecektir” diye konuştu. 

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin tarihi, kültürel ve spor yönünden sunduğu imkan ve değerlerin iyi tanıtılması gerektiğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Murat Dağı’nı diğer kayak merkezlerinden ayıran çok önemli bir husus var. Vatandaşımız buraya geldiğinde orman havası, kayak merkezi ve termal suyu aynı anda kullanabilme imkanına sahip. Elimizdeki bu değeri hem turizme hem de ekonomiye kazandırabilmeliyiz. Bunun için gereken maddi ve manevi desteği vermeye hazırız” dedi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.