Yaralı Pelikan Doğa Koruma ve Milli Parklara Teslim Edildi

Tuna İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Yaşam Yayın: 03 Haziran 2021 - Perşembe - Güncelleme: 03.06.2021 12:08:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4183 okunma
Google News

 Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaralı olarak bulunan pelikan Doğa Koruma ve Milli Parklara teslim edildi.  
  Tavşanlı ilçesi Beyköy Mahallesinde vatandaşlar tarafından ayaklarından yaralı olarak bulunan pelikan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak tedavisinin yapılması için Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi.

 

 


  Pelikanı gören İdris Hakarayan, " Dağda ağabeylerim çobanlık yaparken Küçük Bartın dediğimiz mevkiinde pelikanların gökyüzünde uçuştuğunu görüyorlar. Bu pelikanların birşeye döndüğünü düşünüp dağa çıkıyorlar ve bir de bakıyorlar ki yaralı pelikan görüyorlar. Muhtemelen bilinçsiz kişiler tarafından vurulmuş. Yaralı Pelikan Doğa Koruma ve Milli Parklara teslim edildi. Bu genelde balık avlayan kuş türü diye biliyoruz. Göllerde ve Afrika bölgesinde yaşıyormuş genelde. Fakat bizim bu bölgede daha önce hiç karşılaşılmamıştı. Tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi."
  Yaralı pelikanın tedavisinin ardından doğaya salınacağı öğrenildi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.