Yasin Demirci Yeniden Başkan

Yasin Demirci Yeniden Başkan

Gündem Yayın: 12 Şubat 2016 - Cuma - Güncelleme: 12.02.2016 11:33:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3190 okunma
Google News

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalat kooperatifi’nin genel kurulunda konuştu. Devletin her zaman kobilerin yanında olduğunu söyleyen başkan güler “devletin verdiği destekleri amacına uygun olarak harcamalıyız. Bu vicdani bir sorumluluktur“ dedi.

 Tavşanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurul Toplantısı’na katılan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, son yıllarda hükümetin KOBİ’lere sağladığı desteklerden bahsederek teşviklere ayrılan 181 milyar TL’nin önemine dikkat çekti. Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlılı esnafa seslendiği konuşmasında devletin verdiği hibe ve kredi desteklerinin amacına uygun bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Başkan Güler “ 2001 yılında yaşanan ekonomik çöküş Tavşanlı’da 2003 yılında hissedilmişti. O günlerde yaşanan sıkıntıları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Maalesef biz Tavşanlı olarak gereken tedbirleri alamadık ve küçük esnaf olarak ekonomimiz geriledi. Bugün halen bazı sıkıntılar yaşandığını düşünüyorum. Mesela ekonomik bilinç ve ortaklık konusunda eksiklerimiz var. Bu konuda meslek erbabı kişilerin ama üretimde, ama pazarlamada birlikte hareket etmeleri menfaatlerine olacaktır. Çok şükür o 2000’li yılların çöküntüsünden çıkıp, KOBİ’lere sağlanan inanılmaz desteklere ulaştık. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden buyana hiç olmadığı kadar esnafımızı, sanayicimizi düşünen bir politika izliyor. İPARD, ZEKA, TKDK, gibi kurumlarımız kanalıyla inanılmaz teşvik ve krediler veriyor. Bu arada İŞ-KUR eski hantal yapısından sıyrılarak, sanayicinin eğitim ve destek ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, konuşmasında gerek Halk Bankası üzerinden çekilen krediler, gerekse çeşitli kurumlardan sağlanan desteklemelerin amacına uygun bir şekilde harcanması gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Mustafa Güler “Türkiye genelinde kullanılan kredilere baktığımızda bir sıkıntı görünüyor. Tavşanlı’dada gözlemlediğim kadarıyla maalesef kullanılan bazı destekler yapılan işin geliştirilmesi ve üretimin arttırılması yerine ev, araba, eşya değiştirmede, oğul veya kızın düğününde kullanılıyor. Bu anlayışa karşı olduğumu söylemeliyim. Ekonomik krizden çıkarken çok az bir zümre hariç, toplumun tüm kesimleri sıkıntılar yaşadı. Sonrasında yine tasarruflar yapılarak oluşturulan ekonomik politikalar sayesinde toparlandık. Devlet her konuda bütçesi yüksek projeleri bir bir hayata geçirdi. Unutkan bir Milletiz ancak günlük yaşantımızı gözden geçirdiğimizde bu yatırımların olumlu getirilerini hmemek mümkün değil. Esnafın desteklenmesi konusuna gelecek olursak bugün vatandaşlarımız normal bankalardan %12’ler seviyesinde kredi çekiyor. Kooperatif vasıtasıyla çekilen kredinin %5’ini hazine karşılarken, %5’ini esnaf ödüyor. Bu şartlarda herkese kredi kullandırmak mümkün değildir. Bu avantaj sadece ticaret ile uğraşan vatandaşlarımıza bir destek olarak sunulmuştur. Bu bağlamda konuya baktığımızda kooperatif kanalıyla kredi kullanan kişinin bu parayı kendi işini geliştirmede kullanması vicdani bir sorumluluktur. Aksi durumun diğer vatandaşların haklarına tecavüz anlamına geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kongre mevcut başkan Yasin Demirci ile Tuhafiyeciler ve Ayakkabıcılar Odası Başkanı Halil Sezer arasındaki yarışa sahne oldu. Yapılan seçimde mevcut başkan Yasin Demirci güven tazeleyerek tekrar göreve getirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.