Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Kütahya'da

Siyaset Yayın: 14 Kasım 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.11.2021 22:28:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1072 okunma
Google News

İktidara talip olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iki gün boyunca Kütahya'da olacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya geldi.

Fatih Erbakan, bugün Emet ve Hisarcık ve Simav'da vatandaşlarla biraraya geldi. 

 Hisarcık ilçesinde partililer tarafından karşılanan Erbakan, ilçe merkezinde kapalı pazar yerindeki esnafı ziyaret etti. Erbakan, gazetecilerin bor madenlerinin özelleştirilmesi yönündeki sorusu üzerine, şunları şöyledi:

'Bor madeninin kamuda kalması, devletin kontrolünde olması daha uygun. Çünkü bor çok stratejik maden. Bununla ilgili Selamet Partisi döneminde Erbakan hocamız bor madeninin millileştirilmesi gerektiğini koalisyon protokolüne yazmak istemiş, Amerika bundan rahatsız olmuştu. Bunun hem kontrol altında tutulması, devletin burayı işletmesi, hem de daha karlı hale getirilmesi için de bor madeninin zenginleştirilerek satılması, ihraç edilmesi daha önemli. Biz şu an ham halde düşük fiyatla katma değersiz bir şekilde satıyoruz. Boru zenginleştirip o şekilde satsak çok daha büyük katkısı olur. Bor madeninin Emet halkına, Kütahya'ya ve bölge insanına daha büyük katkısı olması lazım. Bölge insanının buraya ortak edilmesi olabilir. Buranın karından pay alması olabilir. Burada sadece asgari ücretle çalışma şeklinde değil, bölgeye de bu madeni, bu nimetin daha büyük faydası olması lazım. Birde Varlık Fonu'ndaki şirketler Sayıştay denetiminden kaçırılıyor. Varlık Fonu'na geçtikten sonra da birçok şirket daha önce kar ettiği halde sonradan zarar ediyor. Bu da son derece yanlış. Şeffaf olmalı, denetlenmeli, hem de zarar değil, çok daha kar etmeli"

SİMAV'DA  'Simav Birinci Olağan Genel Kurulu'na katıldı 

 

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin ' Simav Birinci Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Kongrede Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı ve parti üyeleri hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı'na Bayram Sakartepe seçildi.

Belediye Yeni Düğün Salonu'nda düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Muhammed Zahid Girgin, gerçeklerin hayallerle başladığını ve altında imanın yattığını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Yeniden Refah Partisi'nin kuruluşunun 1969'lu yıllara kadar uzandığını ve Milli Görüş hareketiyle başladığını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Partisi'nin iktidara gelişini müjdelediklerini belirterek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, siyasete nezaket ve zarafet getireceklerini ifade etti. Erbakan, "Doğruya doğru, yanlışa yanlış prensibiyle hareket edeceğiz. Muhalefetin iktidarı sürekli eleştirmesine rağmen, biz iktidarın olumlu gördüğümüz yönlerini de özellikle ifade ettik. Ancak bu yanlış gördüklerimizi söylemeyeceğimiz anlamına gelmez. Bu günkü kongremiz hayırlı olsun" diye konuştu.

Tek liste ile yapılan seçimlerde Muhammed Zahid Girgin, Yeniden Refah Partisi Simav İlçe Başkanı seçildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.