Yoğurt Mayalıyoruz

Yaşam Yayın: 11 Mart 2022 - Cuma - Güncelleme: 11.03.2022 14:25:34
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
1372 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde eğitim gören çocuklarımız mutfak atölye dersinde ‘Yoğurt Mayalıyoruz’ etkinliğiyle farklı bir deneyim kazandılar.

Kütahya’nın gözbebeği konumunda olan ve verdiği eğitimlerle çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, yoğurt mayalama etkinliği ile kendi yoğurtlarını yaptılar.

Etkinlikte yer alan 33 öğrenci, öğretmenlerinin nezaretinde Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan yoğurdun hangi aşamalardan geçtiğini, sütün faydalarını ve sütten elde edilebilecek ürünleri tanıdılar.

Süreç bazlı eğitim planında öğrenciler etkinliğin her aşamasına dahil edilerek, yaşayarak öğrenme gerçekleştirdiler. Üretimi, dönüşümü ve sağlıklı olmayı öğrenen öğrenciler, yoğurdun, sağlığımız için faydaları ve yemeklerin yanında nasıl tüketildiği hakkında bilgi sahibi oldular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.