ZAFER OSB İLAVE ALAN YER SEÇİMİ

Ekonomi Yayın: 20 Temmuz 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 20.07.2022 10:38:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
814 okunma
Google News

Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilave alan Yer Seçimi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünün Yer Seçimi Komisyonu bugün saat 10.00’da Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda toplanarak çalışmalarına başladı.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantı da konuşan Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak; “Bilindiği üzere Kütahya Zafer OSB ilimizin büyüyüp, gelişmesinde ve kalkınmasında büyük rol oynayacak. Zafer OSB’nin birinci kısmı olan 560 bin dekarlık bir alanda Sanayi Bakanlığımızın destekleri ve planlaması doğrultusunda alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Birinci bölgemizin 67 parselinin tamamının tahsisi yapıldı.

Zafer OSB bilindiği üzere üç de biri Kütahya İl Özel İdaresi, üç de biri KUTSO, üç de biri de Altıntaş Belediyesinden oluşan tüzel bir kuruluş niteliğindedir. Bizlerde Kütahya olarak ülkemizin ticaretine, ihracatına Zafer OSB ile de katkı sunacağımızı düşünüyorum. Bilindiği üzere 1. ve 2. OSB lerimiz tam doluluğa ulaşmış durumda. Aynı zamanda Tavşanlı, Gediz Organize Sanayi Bölgelerimiz yine Seramik OSB’miz de olmak üzere bu alanlarda yaklaşık 35 binin üzerinde işçi istihdamı bulunmaktadır.

Bizler bura da Zafer OSB’de toprağın korunmasını da büyük önem veriyoruz. Seçilen tesadüfen seçilmiş bir alan değildir. Birinci kısımda çorak bir alandan meydana geliyor. İkinci kısmında büyük bir alan da çorak ve tarım dışı bir alandan oluşuyor.

Bir bölgeyi kalkındırmanın iki unsuru var bunlar Turizm ve Sanayiden meydana geliyor. Antalya İlimiz turizm, Bursa, Konya, Gaziantep gibi illerimiz de kendilerini sanayileri ile ön plana çıkarmışlardır. Kütahya’mız da hem Turizm hem de sanayi potansiyeli olan yer altı ve yer üstü zenginlikleri olan sanayisi de hızla büyüyen bir şehirdir. Son 20 yıl içerisinde 7 sanayi bölgesi kurmuş ve doldurmuş bir şehirdir. Şuanda Zafer Organize Bölgesine inanılmaz talep var. Biz burada alt yapı çalışmalarımızı tamamlayıp bizden sonraki nesillere iş, aş, üretim katma değer oluşması noktasında şimdiden önlem alma çabası içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.